Formule 1

'Red Bull neemt circa 50 man over van Mercedes, ook Andy Cowell sluit aan'

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2021 04:06

Het nieuwe motorproject Red Bull Powertrains krijgt steeds meer vorm. Het F1-team heeft zeven testbanken besteld en in totaal zullen 300 tot 350 mensen in dienst genomen worden. Circa 50 daarvan komen over van de grote concurrent Mercedes, zo meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. En van die krachten zou voormalig motorbaas Andy Cowell zijn.

Red Bull Milton Keynes


Red Bull heeft de rechten van de Honda-motor overgenomen en bouwt met man en macht aan een nieuwe fabriek om de motor zelf te gaan onderhouden en ontwikkelen. Daarvoor zoekt het team van Max Verstappen veel nieuwe mensen en weet behoorlijk veel medewerkers bij Mercedes los te weken. Red Bull gaat alles in eigen beheer doen, maar mocht bijvoorbeeld Audi of Porsche aankloppen, zou een samenwerking binnen de mogelijkheden kunnen behoren.

Toch zitten daar ook nog haken en ogen aan. De toekomstige motor zal nog gelijkenissen vertonen met de Honda-motor en de Japanners zien niet graag informatie in de handen van de concurrentie vallen. Waar de fabriek nog volop gebouwd wordt, kan Red Bull van Honda ook testapparatuur en productiemachines voor de elektrische componenten van de aandrijving overnemen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS