Formule 1

Red Bull geeft eerste details RB20-ontwerp vrij in aanloop naar seizoen 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 05:31

Red Bull Racing heeft laten doorschemeren dat het volgend seizoen een gedurfde aanpak zal kiezen met de RB20-auto. Daarbij is het team uiteraard op zijn hoede voor de vooruitgang van hun rivalen.

Red Bull


Red Bull heeft in 2023 één van de meest dominante seizoenen uit de geschiedenis van de sport achter de rug, met op één na alle overwinningen in de 20 races die tot nu toe zijn verreden. Het recordaantal van 17 overwinningen in één seizoen ging naar de kersverse drievoudig wereldkampioen F1 Max Verstappen.

Met zo'n comfortabele voorsprong op de concurrentie is Red Bull naar verluidt al enige tijd geleden begonnen met het werk aan de auto voor 2024 om zijn positie aan kop van het veld te verstevigen of zelfs te versterken.

Artikelen in Italië van afgelopen weekeinde beweerden dat Red Bull van plan is om de rest van het veld in 2024 te 'vernietigen' door hun bestaande ideeën tot een 'extreem niveau' te ontwikkelen, waarbij het team in feite werkt aan een 'radicaal' ander concept dan de RB19 van dit jaar.

In de aanloop naar de Grand Prix van Las Vegas dit weekeinde heeft hoofdingenieur Paul Monaghan onthuld dat de RB20 in essentie een evolutie van de huidige auto zal zijn, maar hij benadrukte dat er nog meer winst moet worden geboekt nu McLaren, Ferrari en Mercedes dichterbij komen.

Volgens Motorsport zei hij: "Het zou verkeerd van ons zijn om het bijltje erbij neer te gooien, want onze tegenstanders komen steeds dichterbij. Maar de regels zijn vrij strak vergeleken met wat we in voorgaande jaren hadden en met vorige generaties auto's. Daar konden we iets meer mee doen en konden we dingen verplaatsen. Het zou je misschien niet verbazen als ik zou zeggen dat het een evolutie wordt van de huidige auto, want het zou een beetje dom zijn om dit concept weg te gooien."

"Maar we moeten ook vooruitgang boeken. We moeten tijd vinden. De tegenstanders zitten ons op de hielen en als zij een stap zetten, kunnen wij maar beter een grotere stap zetten. Maar de RB20 bevat veel van de lessen en voordelen van de huidige auto en dan zullen we volgend jaar vanaf Bahrein zien of we het goed genoeg hebben gedaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS