Karting • Karting Diversen

RACB presenteert National Team voor 2024 met Wereldkampioen Karting Dries Van Langendonck als nieuw teamlid

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 januari 2024 21:35

De beloftevolle piloten die vorig jaar trots het zwart-geel-rood van het RACB National Team droegen gaan dit jaar op hun elan verder. Dries Van Langendonck, wereldkampioen karting in de OK Junior, wordt de nieuwe teammaat van Tom Rensonnet - Loïc Dumont, Yani Stevenheydens, Lyssia Baudet - Pauline Denis en Thibaut Ramaekers.

RACB National Team 2024

In de wereld van de autosport worden de wintermaanden door de rijders gebruikt om hun fysieke conditie aan te scherpen of op peil te houden. In die context organiseert het RACB National Team traditioneel een teambuilding waar sport en gezelligheid de sleutelwoorden vormen van drie goed gevulde dagen. Deze keer ontmoeten de atleten zich dit weekend in en rond Florenville.

“Meteen een uitstekende gelegenheid om Dries Van Langendonck welkom te heten”, stelt RNT Manager Geoffroy Theunis. “In oktober van vorig jaar besloten we al om Dries in ons team op te nemen. Het komt er steeds meer op aan om de rijders zo vroeg mogelijk onder de vleugels te nemen. Met Dries, wereldkampioen karting, en Thibaut, vice-Europees kampioen, beschikken we over twee uitzonderlijke talenten. Het RACB National Team zal ze goed omkaderen en alles uit de kast halen om de autosportladder te laten beklimmen.

Dries, 13 jaar, blijft in het OK Junior-kampioenschap actief, terwijl Thibaut, sinds kort 14, naar de hogere OK-categorie overstapt. Tom Rensonnet en Loïc Dumont hebben net als Yani Stevenheydens de opdracht om na een leerjaar in hun discipline voor de titel te gaan.”

Daarom zijn Tom Rensonnet en Loïc Dumont opnieuw actief in het Junior WRC. Het duo begint zijn vijf manches tellende WK-campagne tijdens de Rally van Zweden (15-18 februari), aan het stuur van een Ford Fiesta Rally3.

Yani Stevenheydens blijft actief in het Franse F4-kampioenschap, met als ambitie om na zeven meetings tot kampioen te worden gekroond. Eén van die meetings – van 21 tot 23 juni – wordt in Spa-Francorchamps afgewerkt.

Lyssia Baudet gaat met haar nieuwe corijder Pauline Denis aan de slag in de Clio Trophy Belgium, met het duidelijke objectief voorin mee te draaien.

“We zijn er van overtuigd dat de leden van het RNT met hun talent en ervaring het hele jaar lang zullen schitteren. We kunnen haast niet wachten tot het seizoen 2024 begint”, besluit Geoffroy Theunis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS