Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Polestar lanceert Design Contest 2024 in samenwerking met Hot Wheels

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 februari 2024 13:02

Polestar, het Zweedse elektrische performance automerk lanceert de 2024 Design Contest samen met Hot Wheels van Mattel, een van de meest verkochte speelgoedmerken ter wereld.

Polestar lanceert Design Contest 2024 in samenwerking met Hot Wheels

Polestar daagt designers uit om de jury te verrassen met inzendingen die voortkomen uit verbeeldingskracht van hun jeugd. Het verweven van het design-DNA van Polestar in een visie op het ultieme Hot Wheels-verzamelobject belooft te resulteren in de meest extreme editie van de Polestar Design Contest tot nu toe.

Het winnende ontwerp gaat naar verwachting deel uitmaken van de collectie van Hot Wheels die over de hele wereld te koop is. Het wordt het eerste ’Hot Wheels x Polestar’ schaalmodel dat wordt geproduceerd als onderdeel van een bredere samenwerking tussen de twee merken.

Deelnemers worden aangemoedigd om grenzen te verleggen op het gebied van performance en het design van het model. De enige vereiste is dat Mattel het definitieve ontwerp moet kunnen vertalen naar een gegoten Hot Wheels-schaalmodel (1:64), en visuals moet kunnen produceren die het interieurontwerp van het model en de directe omgeving laten zien als onderdeel van hun inzending.

Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar: “Dromen hebben de kracht om ons te inspireren en verder te brengen dan we voor mogelijk hielden. Dit is een kans voor alle deelnemende designers om de grenzen van Polestar echt te verleggen en hun fantasie de vrije loop te laten.”

In de geest van de voorgaande edities van de Design Competition worden ook dit jaar de deelnemers die op de shortlist komen één-op-één gecoacht door het designteam van Polestar om hun ingediende ontwerpen te verfijnen voor de definitieve selectie.

De Polestar Design Contest, die in 2020 werd gelanceerd, daagt aspirant-designers, zowel professionals als studenten, uit om spannende visies te creëren die in lijn liggen met het merk en het design van Polestar. De eerste drie wedstrijden hebben wereldwijd toptalent een podium gegeven en een groot aantal van de deelnemers werkt inmiddels voor het Polestar Design team of elders in de professionele designwereld.

“Polestar en Hot Wheels besteden veel tijd en energie aan het design van onze modellen”, zegt Ted Wu, VP en Global Head of Vehicle Design, Mattel. “Het ontwerpteam van Hot Wheels daagt altijd conventies uit en de Polestar Design Contest stelt de design community in staat om vaardigheden te demonstreren en ons te verbazen met iets dat we nog nooit eerder hebben gezien. We kunnen niet wachten om de inzendingen te beoordelen.”

De Polestar Design Contest heeft al sinds de eerste editie een verscheidenheid aan voertuigen en geavanceerde concepten opgeleverd, ontworpen door studenten en professionele designers van over de hele wereld. Tot de ontwerpen behoren onder meer een auto die lokale vervuiling aanpakt met ingebouwde en extern zichtbare luchtfilters, een elektrisch helium-luchtschip, prothetische springplankbladen om het lopen te vergemakkelijken, en KOJA, de micro-space boomhut van de Finse ontwerper Kristian Talvitie die op ware grootte tot leven werd gebracht op de gerenommeerde Fiskars Art & Design Biënnale in Finland.

In 2023 onthulde Polestar de Synergy concept car, de winnaar van het Performance-thema van de voorgaande wedstrijd. De concept car stond in de schijnwerpers tijdens de IAA in München en op de Hot Wheels Legends Tour-stop van Mattel in El Segundo, Californië. De elektrische éénzits supercar is het resultaat van een designsamenwerking tussen de winnaar van het exterieur- en de winnaar van het interieurontwerp. De winnaars werden geselecteerd uit meer dan 600 inzendingen en hebben zes maanden samengewerkt met het Polestar Design team om drie verschillende dromen te verwezelijken in één samenhangende werkelijkheid.

Juan Pablo Bernal, Interior Design Manager bij Polestar, oprichter van de Polestar Design Contest en curator van de @polestardesigncommunity Instagram-pagina: “De samenwerking met Hot Wheels dit jaar gaat de design community ertoe aanzetten om buiten traditionele comfortzones te gaan. Dit door de beste balans te vinden tussen de minimalistische merkessentie van Polestar en de extreme estethiek van Hot Wheels. We verwachten enkele van de meest extreme inzendingen tot nu toe en gaan ongetwijfeld geïnspireerd raken door de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van de inzendingen.”

De wedstrijd van dit jaar wordt gestart op 5 maart 2024 en de deadline voor inzendingen is 16 april 2024. Polestar verwacht de winnaar van de wedstrijd in het vierde kwartaal van 2024 bekend te kunnen maken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS