Formule 1

Pierre Gasly over de politieke spelletjes: "Presteren is niet het enige criterium in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 26 oktober 2020 15:51 • Print artikel

Pierre Gasly werd halverwege vorig jaar als teamgenoot van Max Verstappen nog aan de kant geschoven door Red Bull ten faveure van Alex Albon, maar eenmaal terug in de AlphaTauri presteert de Fransmans zeer sterk. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de overwinning in Monza, maar Gasly rijgt de ereplaatsen aaneen. Na een zesde plaats op de Nürburgring reed hij in Portimão naar de vijfde plaats. Gasly lijkt op nog een jaar bij het zusterteam van Red Bull te moeten rekenen, maar hoopt uiteindelijk ooit weer een keer de stap omhoog te maken.

Pierre Gasly


Red Bull lijkt na dit jaar afscheid te gaan nemen van Albon, maar Gasly is geen kandidaat om teamgenoot van Max Verstappen te worden. Nico Hulkenberg en Sergio Perez maken meer kans op het stoeltje. "Red Bull beslist wat er met de coureurs gebeurt. Het enige dat ik kan doen, is blijven presteren", aldus Gasly in gesprek met Grandprix247.com.

"Presteren is niet het enige criterium in de Formule 1 om een stoeltje te krijgen", aldus Gasly over de politieke spelletjes. "Dat ligt buiten mijn macht. Ik moet gewoon zo sterk mogelijk rijden. Op het moment gaat het erg goed. Ik scoor meer punten dan iemand ooit voor Toro Rosso heeft gedaan. Ooit zal de beloning wel komen."

Gasly heeft tot nu toe 63 WK-punten behaald en dat is er slechts eentje minder dan Albon. De Fransman vindt zelf ook dat hij dit jaar gegroeid is. "Dat mag je wel zeggen ja. Ik heb meer ervaring nu en benader een raceweekend nu anders dan voorheen. Daardoor kan ik net dat beetje extra eruit halen. Natuurlijk zijn er nog punten waarop ik moet verbeteren, maar tot nu toe gaat het goed."

In Portimão werd Gasly vrijdag opgeschrikt door een brand in zijn auto. Zijn team was de hele nacht bezig om de auto weer op te bouwen. Gasly betaalde dat terug met een negende plaats in de kwalificatie en een vijfde plaats in de race. "Iedereen was moe na het herbouwen van de auto. Daarom ben ik erg tevreden dat ik dat heb kunnen terugbetalen met de vijfde plaats. Dat is een kleine overwinning voor ons. Ik heb er van genoten om de Renaults, de McLarens en Sergio Perez in te halen. Zeker na al dat werk dat de monteurs hebben gedaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS