Formule 1

Oud-wereldkampioen F1 gelooft niet in Red Bull: 'Geen partij voor Mercedes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2021 04:04

MONACO - Jackie Stewart denkt dat Red Bull 'zeker niet opgewassen is tegen Mercedes' tijdens de Grand Prix van Monaco. Red Bull is favoriet voor de vijfde ronde van het seizoen, niet in de laatste plaats omdat het circuit rond de straten van Monte Carlo het Oostenrijkse team waarschijnlijk beter ligt dan de meeste circuits.

Max Verstappen Red Bull Racing Monaco F1


Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft dit jaar drie races gewonnen tegenover één zege van Max Verstappen en heeft in de WK-stand een voorsprong op de Nederlander van 14 punten.

Hoewel de Schot veel respect heeft voor het talent van Verstappen denkt hij dat Hamilton in Monaco vooral vanwege zijn auto - die hij nog steeds als het neusje van de zalm beschouwt, ook al heeft Red Bull het gat gedicht - de touwtjes in handen heeft. "Ik denk dat Verstappen misschien de snelste coureur in Monaco is, maar de Mercedes is nog steeds de beste auto op de baan met een enorm voordeel voor de coureur - en dat is zijn kracht", vertelde Stewart, wereldkampioen in 1969, 1971 en 1973, aan de F1 Nation podcast.

"De auto is zo goed dat Bottas in feite een concurrent kan zijn en zelfs de race zou kunnen winnen. Maar ik denk dat Lewis beter rijdt dan hij ooit heeft gereden en hij kent Monaco nu heel goed. Lewis rijdt al een heel lange tijd. Ik denk dat Verstappen een serieuze bedreiging voor hem kan zijn, omdat hij heel agressief rijdt. Hij is een topcoureur, maar de auto is zeker geen partij voor de Mercedes."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS