Formule 1

Oscar Piastri genoot van gevecht met Norris en Sargeant: "Dat was super leuk!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 maart 2023 13:45

Oscar Piastri reed tijdens de Grote Prijs van Saoedi-Arabië zijn tweede Formule 1-race, maar deze verliep voor de McLaren-coureur niet zoals gehoopt. De Australiër startte de race vanaf een keurige achtste plek, maar door schade bij de start viel hij uiteindelijk terug naar een teleurstellende vijftiende positie. Het was volgens Piastri niet de dag waar hij op had gehoopt.

Oscar Piastri

Bij de start van de race kwam Piastri in contact met de Alpine van Esteban Ocon en beschadigde de jonge coureur uit Melbourne zijn voorvleugel, waardoor hij een bezoekje moest brengen aan de pits. Hij geeft aan dat hij niet weet of hij iets anders had kunnen doen om het te voorkomen: "Ik werd een beetje samengedrukt", vertelt hij.
Tegen het einde van de race was Piastri verwikkeld in een spannend gevecht met teamgenoot Lando Norris en Logan Sargeant: “Dat was ontzettend leuk, ik heb lang op de harde band gereden en het goed dat ik daar nu goed mee om leer gaan.”

Over twee weken maakt Piastri zich op voor zijn thuis Grand Prix. Dan vertrekt het veld naar Melbourne voor de Grote Prijs van Australië.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS