Formule 1

Nyck de Vries verklaart reden van twee spins: "Ik begreep gewoon niet wat er daar gebeurde""

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 05:30

Nyck de Vries kwalificeerde zich in Spanje op de veertiende positie. Alhoewel hij de goede lijn vanuit Monaco doorzet en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda achter zich laat, was hij niet helemaal tevreden met de prestaties. Hij spinde twee keer in bocht elf en legt uit hoe dat kwam.

Nyck de Vries Barcelona

Over de boordradio vroeg De Vries bijna wanhopig wat hij beter kon doen in bocht elf: "Dat gebeurde tijdens het uitkomen van bocht elf en het circuit was nog wel nat, maar dat kon je helemaal niet zien. Het was onzichtbaar. Dus ik zag dat het circuit droog was en ik pushte ook alsof het droog was, maar ik verloor de auto daar tot twee keer toe. Ik begreep gewoon niet wat er daar gebeurde", steekt hij van wal. "In mijn derde poging heb ik het wat rustiger aan gedaan, omdat ik wist dat er weinig grip was. Maar de top twaalf was realistisch geweest, met een setje nieuwe banden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS