Formule 1

Nyck de Vries kende solide vrijdag in Monaco: "Veel verkeer in Q1, dat wordt een uitdaging"

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2023 07:01

Nyck de Vries kon terugkijken op een solide vrijdag in de straten van Monaco. De 28-jarige Fries bleef goed in de buurt van de tijden van AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda. Stapje voor stapje krijgt De Vries meer vertrouwen in de auto. In Monaco draait veel om de kwalificatie en daar ziet onze landgenoot flinke uitdagingen.

Nyck de Vries


"Ik hou echt van deze baan", zegt De Vries op de website van zijn team. "Ik heb hier in de Formule 2 en de Formule E gereden, maar als je de hoofdact bent is het zeker anders. Voor mij was het een solide vrijdag, waar we in beide sessies goede progressie hebben geboekt. We raken steeds meer vertrouwd met de auto, maar er is nog wel wat werk te doen."

"Het circuit van Monaco is geen aerodynamisch gevoelig circuit, dus we zullen ergens anders in de nieuwe upgrades meer performance moeten zien te vinden. We gaan ons huiswerk doen en hebben een cleane zaterdag nodig. Tijdens Q1 zullen er veel auto's op de baan zijn, dus wordt het een hele uitdaging om een goede ronde aan elkaar te knopen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS