Formule 1

Nieuwe 'designgoeroe' nodig bij Mercedes? Toto Wolff reageert op laatste W15-suggestie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 13:44

Toto Wolff heeft gezegd dat Mercedes aan het kijken is hoe ze vooruit kunnen 'duwen', toen hem werd gevraagd of het team een ingenieurs- of 'ontwerpgoeroe' moet inhuren om hun topteam mogelijk te herschikken. Hoewel de W15 complimenten heeft gekregen van hun coureurs voor de basis, is het niet genoeg verbeterd om Red Bull of Ferrari uit te dagen in de eerste races van 2024.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Mercedes heeft vorig seizoen al een technische herschikking doorgevoerd toen James Allison in april werd teruggehaald als technisch directeur van het team. Maar Wolff werd tijdens een mediasessie na de race in Melbourne aangesproken op de mogelijkheid dat Mercedes een potentiële technische of 'designgoeroe' zou inhuren, of om het team verder te herstructureren om dit seizoen het beste uit de W15 te halen.

De term 'designgoeroe' wordt vaak gebruikt in verband met de zeer succesvolle Adrian Newey bij Red Bull. Wolff reageerde op de vraag met een welbewust lachje en zei: “Je moet altijd naar jezelf kijken, zoals ik naar mezelf moet kijken, wat is het? Waarom komen we er niet? We zijn allemaal mensen. Je weet het antwoord: gegevens nemen geen beslissingen, dat doen mensen. Dus we stoppen niet. Ik ga hier niet zitten stilstaan, maar integendeel. Wat moeten we nog meer doen en hoe uitvinden hoe we kunnen doorduwen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS