Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Negen teams geselecteerd voor de Eurocup Formule Renault 2.0 2017, waaronder MP Motorsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2016 12:12 • Print artikel

De organisatie van de Eurocup Formule Renault 2.0, de belangrijkste autosportklasse, als het gaat om het opsporen van racetalenten van de laatste 45 jaar, heeft negen van de beste teams voor het seizoen 2017 geselecteerd. Onder hen zijn zes teams die ook in 2016 deelnamen, inclusief de tweevoudig regerend kampioen Josef Kaufmann Racing. Tech 1 Racing, R-ace GP, AVF by Adrián Vallés, Fortec Motorsports en JD Motorsport zullen gaan proberen om Josef Kaufmann Racing van de troon te gaan stoten.

Josef Kaufmann Racing Eurocup Formule Renault 2.0


Drie teams debuteren of keren terug in de Eurocup Formule Renault 2.0: Arden Motorsport, MP Motorsport en Mark Burdett Motorsport. Arden Motorsport maakt zijn debuut in deze autosportklasse. MP Motorsports reed mee van 2008 tot 2015 en Mark Burdett Motorsport racete in de Formule Renault sinds 2000.

Het Nederlandse MP Motorsport is weer terug in de klasse waar het successen behaalde. En met het talent wat voor handen is kan men wederom in de voorste gelederen meedraaien.

In 1971 opgericht, de Formule Renault brengt de meest beloftevolle rijders van hun generatie samen, op tien van Europa’s beste circuits, inclusief Monaco. Aan het eind van het seizoen gaan twee coureurs, waaronder de kampioen, naar de Renault Sport Academy om zich daar verder voor te bereiden op de volgende stap in hun racecarričre, met de hulp van het Renault Sport Formule 1-team.

Binnenkort is er mooi 'oranje'-nieuws te melden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS