Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Formula Regional en Formula Renault Eurocup gaan verder als Formula Regional European Championship by Alpine

Uitgegeven door Bart • 31 oktober 2020 19:01

De single-seater ladder van de FIA heeft er komend jaar een nieuwe competitie bij. De Formula Regional European Championschip en de Formula Renault Eurocup worden samengevoegd tot de Formula Regional European Championship by Alpine. Het Franse sportautomerk Alpine is volgend jaar de naamgever van het F1-team van Renault, maar heeft nu ook haar naam verbonden aan deze nieuwe klasse waarin jonge coureurs na hun eerste seizoen in de nationale Formule 4-klassen meer ervaring kunnen opdoen.

Formula Regional en Formula Renault Eurocup gaan verder als Formula Regional European Championship by Alpine


Het nieuwe kampioenschap geeft de coureurs de kans om meer van de technische kant van de Formule-auto's te leren kennen, maar is ook een kans om in een internationaal kampioenschap te rijden. De Formula Regional European Championship by Alpine telt tien evenementen met twee races per weekend. Drie evenementen zullen in Italië worden afgewerkt, de overige zeven in de rest van Europa. Maximaal staan er 36 auto's aan de start van een race met maximaal drie auto's per team. Er kan een vierde auto aan toegevoegd worden als er een vrouwelijke coureur wordt aangesteld. De motor is een 1.8 liter Renault-motor, het chassis is van Tatuus en de banden komen van Pirelli.

FIA-president Jean Todt ziet de klasse als een nieuwe, significante stap naar de top van de motorsport, de Formule 1. "Het staat op gelijke hoogte als de Formula Regional Championships in Amerika, Azië en Japan. Het platform voor jong racetalent wordt zo nog breder. Ik wil Renault, Alpine en ACI bedanken voor het samenvoegen van deze klassen en kijk er naar uit om een spannend kampioenschap te gaan bekijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS