Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

LINE-UP MP Motorsport: Colapinto en Goethe met Nederlandse equipe in Formula Regional European by Alpine

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2021 16:01

MP Motorsport heeft Franco Colapinto en Oliver Goethe gecontracteerd voor het nieuwe Formula Regional European Championship by Alpine. Colapinto was vorig jaar al actief in de Eurocup Formule Renault, terwijl Goethe promoveert vanuit de Spaanse Formule 4.

MP Motorsport

Het zijn twee bekende gezichten die het komende Formula Regional European-seizoen uitkomen voor MP, want beiden raceten heel 2020 ook al voor het Nederlandse team. Colapinto was uitblinker in de Eurocup Formule Renault: de Argentijn behaalde voor MP twee overwinningen op weg naar een sterke derde plaats in de eindstand. Goethe, een Deen die woonachtig is in Monaco, won in zijn debuutseizoen in de Spaanse F4 meteen een race en eindigde als vijfde in het kampioenschap. MP maakt binnenkort ook zijn derde Formula Regional-coureur bekend. Een Hollands tintje zo weet RaceXpress.nl.

“Ik ben blij dat ik bij MP kan blijven voor mijn tweede jaar op dit niveau”, aldus Colapinto. “We hebben maar één doel: winnen. Ik weet dat MP en ik samen alles in huis hebben voor onze eerste titel. Ik krijg een paar sterke teamgenoten, dus we gaan elkaar zeker aansporen tot geweldige resultaten. Bovendien is het mooi dat ik een mede-Bullet-atleet als teamgenoot heb. Ollie is echt snel en we werken al sinds vorig jaar samen, dus ik kijk ernaar uit om samen met hem deze stap te maken. Ik kan niet wachten om de nieuwe auto te testen en van start gaan met het nieuwe seizoen.”

Oliver Goethe MP Motorsport

“Ik ben ontzettend blij dat ik na één seizoen Spaans F4 een stapje hogerop mag maken”, aldus Goethe. “Mijn management en ik vonden dat er geen reden was om van team te veranderen. Het was een zeer positief seizoen en ik geniet echt van de sfeer en het professionaliteit bij MP. Ze hebben de afgelopen jaren sterk gepresteerd in de Formule Renault en ik ben ervan overtuigd dat ze daar ook in de Formula Regional in slagen. Ik kan alleen maar blij zijn met Franco als teamgenoot. Franco heeft ervaring op dit niveau en heeft me veel geholpen in mijn eerste seizoen in de autosport.”

“Ik ben er ontzettend trots op dat ik deze twee namen voor onze Formula Regional European-bezetting mag aankondigen”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Franco en Oliver vormen de perfecte mix van snelheid, vechtlust en intelligentie. Dat ze allebei nog eens een seizoen bij ons blijven, toont aan hoeveel ze vertrouwen hebben in MP. We gaan ons best doen om ze niet teleur te stellen, net zoals ik zeker weet dat ze ons alles zullen geven wat ze in huis hebben.”

Na een succesvolle carrière in karting veroverde Colapinto in 2019 meteen de Spaanse F4-titel. Vervolgens stapte de coureur uit Buenos Aires in 2020 over naar MP, om de derde plaats in de Eurocup Formule Renault voor zich op te eisen. In de winter van 2019-'20 was Colapinto in Nieuw-Zeeland al derde geworden in de vermaarde Toyota Racing Series.

Goethe maakte carrière in de kartsport door onder meer in 2018 vice-kampioen te worden in de Franse IAME X30 Junior Series. In 2020 maakt Oliver de overstap naar de autosport, waar hij met MP Motorsport debuteerde in het Spaanse F4-kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS