Karting • Chrono

Mick Blankespoor in stijl naar tweede NK-zege van 2023: "Ik moest er echt voor vechten"

Uitgegeven door Bart • 19 april 2023 11:33

Assen – Mick Blankespoor mocht ook bij de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting met champagne spuiten. De 13-jarige karter uit Koekange was op de TT Junior Track in Assen de sterkste in de ID Engines Junior klasse. Vorige maand had de rijder van CompKart ook de openingsronde in het Duitse Kerpen op zijn naam geschreven.

Mick Blankespoor

Na het ophalen van zijn beker maakte Mick de paddock onveilig met een spuitende champagnefles. Meerdere teamleden en vrienden moesten het ontgelden, maar ook Mick kwam niet helemaal droog uit de strijd. Uithijgend doet hij zijn verhaal over de tweede ronde van het NK. “Het ging heel goed, alleen had ik wat meer verwacht van de laatste race. Ik maakte een klein foutje in de voorlaatste ronde waardoor Jim Baak mij in kon halen. Ik stuurde in op een plaats waar net niet genoeg grip was.”

Door het late foutje werd het geen ‘clean sweep’ in Assen. Na pole position volgden de resultaten P1, P1 en P2. “Bij de trainingen op vrijdag en zaterdag ging het al heel goed. In de meeste sessies was ik de snelste. Soms was Jim iets sneller en dan ik weer. Tijdens de racedag op zondag ging het eigenlijk heel goed. We hadden voor de kwalificatie een goede tactiek bedacht met de tandwielen en de bandenspanning. Daardoor kon ik twee tienden loskomen en dat was natuurlijk heel fijn.”

Pole position zette Mick om in goede resultaten. “Tijdens de eerste race kon ik goed wegrijden van de rest, in de tweede race moest ik er al meer voor strijden en in de laatste race moest ik er echt voor vechten. Dat is het mooiste, al had ik hem liever gewonnen natuurlijk. Zonder dat foutje was dat ook gelukt. We hebben nu zes races gehad en ik heb er vier gewonnen, dus we liggen nog steeds op koers voor het kampioenschap.”

Mick Blankespoor

De kartbaan in Assen, onder de rook van het grote TT Circuit, had Mick al een tijdje niet meer gezien. “Sinds mijn laatste keer is de baan wel iets veranderd. Zoals de baan nu is, had ik nog niet gereden. Ik vind het een hele leuke baan, alleen hier en daar liggen hobbels en dat maakt het wel iets pijnlijker.”

Samen met vader Ton Blankespoor werkt Mick hard om sneller te gaan. Bij een test in Eindhoven werden goede stappen gezet en was Mick zelfs sneller dan veel rijders in de ID Engines Senior. “We waren een beetje aan het rommelen met de tandwielen om te kijken wat het beste zou werken. Zo kwamen we op een afstelling die heel goed werkte, ook in het veld met de senioren. Die afstelling hield wel in dat ik heel netjes moest rijden en geen fouten mocht maken. Als dat lukte, reed ik snelle tijden.”

Het seizoen gaat voor Mick in mei verder met de tweede ronde van de IAME Benelux Series in het Franse Ostricourt en een week later de derde ronde van het NK in Strijen.

Mick Blankespoor wil via deze weg zijn vader en moeder bedanken, CompKart, Stad & Esch Meppel, iedereen die dit weekend geholpen heeft en uiteraard zijn sponsoren:

Demon Tweeks
Eyckenhout Meppel
Polytron
VK Racing
Ton Blankespoor Restauratie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS