Formule 1

Michael Masi is terug in de paddock en Lewis Hamilton gaat niet met hem praten: “Er is niks te zeggen”

Uitgegeven door Peter Vader • 1 april 2023 03:00

De tijd heelt alle wonden, maar helemaal goed is het nog steeds niet. We hebben het over Michael Masi en Lewis Hamilton. Masi, de voormalig racedirecteur van de Formule 1, is terug in de paddock van de Formule 1 aan de vooravond van de Australische Grand Prix van 2023, maar Lewis Hamilton is niet van plan hem te praten. De zevenvoudig F1-kampioen had geen zin om voormalig racedirecteur Masi te ontmoeten nadat de Australiër voor het eerst sinds het verlies van zijn baan terugkeerde naar de Formule 1-paddock, na een controversiële beslissing over de wereldtitel in 2021 in Abu Dhabi. Hamilton miste wat voor hem zijn achtste titel zou zijn geweest nadat Masi de Safety Car-procedures laat in de race op Yas Marina had gewijzigd waardoor niet Hamilton maar Max Verstappen zijn eerste wereldkampioenschap wist te pakken. De beslissing kostte Masi zijn kop als F1-wedstrijdleider, maar vele ingewijden waren van mening dat de titel verdiend naar Verstappen ging, gezien de soms bizarre strijd (GP Engeland!) tussen de Nederlander en de Brit.

Michael_Masi_its_called_a_motor_race

“Er is niks te zeggen”
Masi was bij zijn thuis Grand Prix van Australië in een nieuwe rol van voorzitter van de V8 Supercars Commission, aldus een bericht van GrandPrix247. De Australische serie staat in het voorprogramma van de Formule 1-race op Albert Park. Mercedes-coureur Hamilton heeft sinds 2021 niets meer toegevoegd aan zijn recordaantal van 103 overwinningen. Gevraagd of hij van plan was om Masi in Melbourne te spreken, zei Hamilton tegen aanwezige verslaggevers: "Ik niet. Ik ben gewoon gefocust op mijn toekomst. Ik ben gefocust op het proberen om weer te winnen. Er is niks te zeggen."

"Het waren donkere dagen"
Masi zei vorig jaar, nadat hij de regerende FIA had verlaten en naar Australië was verhuisd, nadat hij na de controverse online doodsbedreigingen tegen hem en zijn familie had ontvangen. "Het waren donkere dagen", zei hij toen. "Ik voelde me alsof ik de meest gehate man ter wereld was." Uit een rapport over de race in Abu Dhabi in maart 2022, bleek dat Masi weliswaar een "menselijke fout" had gemaakt, maar "te goeder trouw" had gehandeld. Het zegt genoeg over de druk. Zijn beslissing werd in een ‘split second’ genomen, had verstrekkende gevolgen, maar was wèl een juiste afspiegeling van het seizoensbeeld!Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS