Formule 1

McLaren vindt Red Bulls zusterteam AlphaTauri niet kunnen: "Hoort niet bij de Formule 1"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 januari 2022 19:50

Zak Brown, sinds een aantal jaar de CEO van McLaren is van mening dat zusterteams, zoals AlphaTauri is van Red Bull, niet thuishoren in de Formule 1. Hij hoopt daarom ook dat de FIA hier een einde aan zal maken.

Zak Brown

De reden voor deze mening heeft voornamelijk met het budget platform te maken. Sinds afgelopen seizoen is er een budgetcap in de Formule 1. Dat is dit seizoen verlaagd naar 140 miljoen. Dat is aardig wat geld, maar teams zoals Ferrari en Red Bull gaven makkelijk twee keer zoveel geld uit gedurende een seizoen.

Een zusterteam kan er volgens Brown voor zorgen dat de grote teams zaken kunnen uittesten bij het zusterteam en zodoende aardig wat geld kunnen besparen. In een gesprek met Motorsport vertelde hij: "De regels, zoals ze nu zijn, zijn zeer in het voordeel van B-teams, of klantenteams. De Formule 1 moet bestaan uit tien echte constructeurs, waarbij elk team, buiten het delen van de motoren en eventueel versnellingsbakken - alle onderdelen die prestatiegericht zijn zelf moet ontwerpen en produceren."

Brown stelt dat de onafhankelijkheid van Formule 1-teams onder druk staan. Volgens de Amerikaan zijn er momenten waarop kleinere teams tegen hun eigen belangen in stemmen om het A-team tevreden te stellen. Volgens de McLaren-CEO zit daar het probleem in.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

2022 Youtube racexpress

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS