Formule 1

Max Verstappen zegt dat F1 een race in Afrika 'nodig heeft' : "We zitten eigenlijk op elk ander continent"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 februari 2023 11:00 • Print artikel

Tijdens de onthulling van de nieuwe auto van Red Bull voor het F1-seizoen 2023, sprak Max Verstappen de wens uit dat de Formule 1 weer in Afrika zou racen. Hij is niet de enige coureur die een Afrikaanse race op de F1-kalender wil hebben. Maar als het doorgaat dan zal het op zijn vroegst in 2024 gebeuren. De Formule 1 heeft sinds 1993, het laatste jaar van de Zuid-Afrikaanse Grand Prix op Kyalami Circuit, geen race meer gehouden in Afrika. De Red Bull-coureur en tweevoudig F1-wereldkampioen is echter van mening dat een terugkeer naar Afrika moet gebeuren.

Max_Verstappen_launch_New_York

"Op elk continent"
“Ik denk dat we nog steeds een race in Afrika nodig hebben. We zitten eigenlijk op elk ander continent, dus ik denk wel dat dat de volgende stap moet zijn voor de Formule 1. We hebben daar geschiedenis vanwege bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Het zou een mooie toevoeging zijn'', zei de Nederlander in een bericht van TheDrive.com. Het is niet de eerste keer dat Verstappen het heeft over de terugkeer van de F1 naar Afrika, zoals hij vorig jaar al zei in een interview met LADbible. Hij is ook niet de enige coureur die een Afrikaanse race op de F1-kalender wil hebben. Vorig jaar zei Mercedes-coureur en zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton ook al dat hij Zuid-Afrika terug op de kalender wilde hebben voor het seizoen 2023.

Het is mogelijk
Helaas is er geen Afrikaanse Grand Prix toegevoegd aan de F1 Grand Prix-kalender voor 2023, hoewel die er misschien wel komt in 2024. Tijdens een interview met Sky Sports zei F1-president Stefano Domenicali dat Kyalami werd overwogen voor het seizoen 2023, maar het uiteindelijk toch niet werkte. Hij zei echter wel dat er binnenkort een Afrikaanse Grand Prix zou kunnen plaatsvinden. Het is mogelijk dat Kyalami terug op de F1-kalender staat voor het seizoen 2024, maar het is niet de enige potentiële Afrikaanse Grand Prix. Volgens Domenicali worden andere Afrikaanse races overwogen, maar welk circuit er ook wordt gekozen, er moet een terugkerende race plaatsvinden en dat kan niet voor één jaar zijn.

Kyalami_Circuit_South_Africa
Het vernieuwde Kyalami Circuit, wordt het de thuisbasis van de Zuid-Afrikaanse F1-Grand Prix?

Zuid-Afrika lange geschiedenis
Zuid-Afrika heeft een lange geschiedenis met autosport, aangezien de allereerste Grand Prix in 1934 werd gehouden op een wegcircuit dat bekend staat als Prince George Circuit. De eerste naoorlogse race op Prince George Circuit was in 1962 en F1-races gingen daardoor tot 1966. Voor 1967 werd het Kyalami Circuit de thuisbasis van de Zuid-Afrikaanse Grand Prix. Dat duurde tot 1985, waarbij het F1-circus nog even terugkeerde naar Kyalami in 1992 en 1993. Maar sindsdien zijn ze niet meer terug geweest. Iedereen is het daardoor erover eens dat Verstappen en Hamilton gelijk hebben. Het zou geweldig zijn als de F1 terugkeert naar Afrika, of het nu in Kyalami is of ergens anders. En hopelijk gebeurt het al in 2024.

Max_Verstappen_Sergio_Perez_Daniel_Ricciardo_launch_RB19_New York

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS