Formule 1

Max Verstappen verwacht tegenstand in Jeddah: "Het is een heel ander circuit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 11:01

Komend weekend staat de tweede Grand Prix van het seizoen op het programma. Op het Saudische circuit van Jeddah hoopt Max Verstappen zijn tweede zege van het seizoen te scoren. De tweevoudig wereldkampioen gaat er alles aan doen om deze tweede overwinning te veroveren, maar het gaat geen gemakkelijke klus worden.

Max Verstappen

Het team van Red Bull domineerde de eerste race van het seizoen in Bahrein. Max Verstappen domineerde over het Bahrain International Circuit. De Nederlander had een ruime voorsprong op teamgenoot Sergio Perez, die op zijn beurt ook een royale voorsprong had op de rest van het veld.

Over een paar dagen mag Verstappen, die op de dag af acht jaar geleden zijn Formule 1-debuut maakte, het circuit in Jeddah onveilig maken. Tijdens de eerste editie op het circuit produceerde hij de ‘beste pole ronde die geen pole ronde werd’. De toen nog 24-jarige coureur reed aan het einde van Q3 een megasnelle ronde. De Nederlander maakte aan het einde van de ronde een minuscuul foutje waardoor hij tegen de muur aankwam en genoegen moest nemen met P3. Hij eindigde op de tweede positie en won vorig jaar de race na een bloedstollend gevecht met Charles Leclerc.

“Na een geweldige start in Bahrein verwacht ik niet dat het een gemakkelijke taak zal worden in Jeddah, het is een heel ander circuit en de auto moet snel zijn. Desalniettemin, met de snelle bochten, denk ik dat we een sterke auto kunnen hebben op dit circuit."

Voor dit jaar zijn enkele muren naast de baan naar achteren verplaatst. Verstappen is positief gestemd over de veranderingen: “De baanveranderingen die zijn doorgevoerd, zijn voornamelijk voor de zichtbaarheid, dus hopelijk heeft het de zaken een beetje verbeterd voor ons coureurs, want het was zeker gevaarlijk op sommige gebieden. Het is een heel cool stratencircuit, met behoorlijk veel grip, dus ik ga er altijd met veel plezier naar toe om te racen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS