Formule 1

Max Verstappen snoept Red Bull-record af van Vettel: "Nooit verwacht"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2023 14:15

Max Verstappen won tijdens de Grand Prix van Monaco zijn 39e Grand Prix voor het team van Red Bull. Hiermee verstevigde hij niet alleen zijn voorsprong in het kampioenschap, maar pakt hij ook een bijzonder record van Sebastian Vettel af. De tweevoudig wereldkampioen is daar best trots op.

null

Verstappen won direct zijn eerste race voor het team in 2016. Zeven jaar later heeft hij er nog eens 38 gewonnen en heeft daarnaast een record van Vettel afgepakt. De Duitser reed tussen 2009 en 2014 bij Red Bull en won in die periode 38 races met het team. Verstappen evenaarde in Miami het record, maar ging er in Monaco overheen.

Vettel deed er aanzienlijk minder lang over om zijn 38 overwinning te scoren. De Duitser deed dit in slechts 94 Grands Prix, Verstappen had er 144 races voor nodig. Wel moet erbij gezegd worden dat Vettel in zeker vier van de vijf seizoenen waarin hij races won, de snelste auto tot zijn beschikking had. Verstappen moest het tussen 2016 en 2020 doen met aanzienlijk minder materiaal en scoorde 28 van zijn overwinningen in de laatste vijftig races.

Bij de persconferentie van de Formule 1 vertelde hij dat hij enorm trots was op het record: "Als je voor een lange tijd een goede auto hebt, dan kan je dit soort records breken. Maar goed, dit is geweldig. Ik bedoel, ik had nooit verwacht dat ik op deze positie in mijn loopbaan terecht zou komen. Toen ik jong was wilde ik Formule 1-coureur worden. Het is geweldig dat ik races kan winnen. Het gaat beter dan ik ooit had durven dromen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS