Formule 1

Max Verstappen optimistisch over 2023: "We willen onze titels verdedigen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 14:50

Na een uitermate succesvol 2022 met de Red Bull RB18, is het nu de beurt aan de opvolger. De RB19 is het nieuwe strijdwapen van Red Bull Racing en met deze auto hoopt Max Verstappen voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioen te worden. De Nederlander is enthousiast.

Max Verstappen

Vorig seizoen won Verstappen vijftien van de 22 Grands Prix en won het team met enig gemak beide kampioenschappen. De hoop is om deze prestaties komend seizoen te evenaren, maar door de straf die Red Bull opgelegd kreeg na het overtreden van het kostenplafond in 2021 heeft Red Bull het niet makkelijk. Het team kreeg namelijk een flinke geldboete en mocht daarnaast ook tien procent minder tijd in de windtunnel doorbrengen. Doordat Red Bull in het constructeurskampioenschap op de eerste positie eindigde mochten ze al maar zeventig procent van de volledige tijd in de windtunnel spenderen. Door de straf van tien procent mogen ze komend seizoen slechts 63% van de windtunnel tijd gebruiken.


"We kijken uit naar het komende seizoen, Verenigde Staten is heel belangrijk voor ons, omdat we er dit seizoen drie keer komen. Het zijn alle drie hele andere banen, dus dat maakt het interessant. We hebben veel vertrouwen in het nieuwe seizoen en we willen onze titels verdedigen", zei Verstappen in New York City.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS