Formule 1

Max Verstappen en Sergio Perez: "Het lijkt er op dat ze elkaar echt niet vertrouwen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2023 05:01

Max Verstappen en Sergio Perez leken na Brazilië vorig jaar de strijdbijl begraven te hebben, toen de Nederlander zijn Red Bull-teamgenoot niet voorbij wilde laten gaan. Het is pas de tweede race van het F1-seizoen en na Jeddah lijkt de lucht nog niet geklaard en de strijd weer opgelaaid is. Volgens voormalig Formule 1-coureur Marc Surer vertrouwen de twee elkaar niet.

Max Verstappen en Sergio Perez

“Het lijkt er op dat ze elkaar echt niet vertrouwen”, aldus Surer tegenover Motorsport-Total. “En het is niet weggegaan. Het is er nog steeds. Het team weet het goed te bagatelliseren en de coureurs geven er niet echt commentaar op. Maar het kan op een gegeven moment uitbarsten.”

Een signaal daarvan zagen we in Jeddah toen Perez hoorde dat zijn teamgenoot de snelste rondetijd had gepakt. “Sergio ziet zijn kans”, aldus Surer. “Natuurlijk moet hij hopen op meer pech voor andere coureurs, maar als de aandrijving van Max weer breekt, staat hij opeens duidelijk bovenaan in het kampioenschap. We weten natuurlijk dat Verstappen sneller is.”

De oud F1-coureur hoopt er op dat de twee Red Bull-coureurs open met elkaar mogen vechten om de titel: “Wanneer een team zo dominant is, moet het de twee coureurs worden toegestaan om in ieder geval elkaar aan te vallen voor de entertainmentwaarde.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS