Formule 1

Max Verstappen doet wenkbrauwen fronsen met intrigerend Ferrari-ritje

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2023 05:03

Met een vrij weekend op het Formule 1-schema tussen de GP van Brazilië en de inaugurele GP van Las Vegas, zat Max Verstappen nog steeds op zijn plek achter het stuur van een raceauto, in dit geval van een Ferrari.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Het Ferrari-optreden van Verstappen zal sommigen doen dromen dat hij ooit in Ferrari-rood zal racen na speculaties eerder dit jaar, maar dit lijkt niets meer te zijn dan dat de Nederlander een goede daad verricht voor een naaste uit zijn kamp: Thierry Vermeulen.

De 21-jarige Thierry Vermeulen is actief in de sportscar-racerij en nam dit jaar deel aan de DTM en de GT World Challenge Sprint-seizoenen met het Zwitserse Emil Frey Racing.

Er is waarschijnlijk geen betere leermeester voor de dag op Mugello dan drievoudig wereldkampioen Verstappen, die in 2023 de dominantie in de Formule 1 naar nieuwe hoogten heeft getild. "Ik ben blij dat ik Thierry kan helpen", vertelde Verstappen aan Blick. "We zijn een soort grote familie - en ik ben ook een GT- en simracefan."

Hoewel je zou kunnen verwachten dat Vermeulen de ambitie heeft om Verstappen op te volgen in de Formule 1, is dat volgens zijn vader Raymond en manager van Verstappen niet echt een doel dat ze nastreven.

Vermeulen senior weet alles over het creëren van een pad van de junior-reeksen naar de Formule 1, maar zegt dat er 'andere interessante series' zijn voor Thierry om zich in vast te bijten, zoals hij op dit moment doet. "Max kon hem al na een paar ronden goede tips geven", aldus Raymond. "Formule 1 is geen doel voor ons. Ik ken de wegen naar de top - de lucht is daar veel te ijl. Dus handen thuis. Er zijn andere interessante series in de racerij!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS