Formule 1

Max Verstappen blijft rustig in chaotisch Las Vegas: "Hele programma af kunnen werken"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2023 13:07

Het werd nachtwerk voor Max Verstappen in Las Vegas en na afloop van de 1,5 uur durende tweede vrije training was de drievoudig wereldkampioen nog niet echt tevreden. Met een zesde tijd was de Red Bull-coureur behoorlijk verwijderd van de Ferrari van Charles Leclerc. Ook Verstappen weet dat de punten niet over ��n ronde worden verdeeld, maar pas zaterdagavond tijdens de race.

Max Verstappen


"Het circuit was erg glad", zegt Max op Verstappen.com. "We hebben niet veel gereden in de eerste vrije training dus het duurde wat langer om een beetje rubber op de baan te krijgen, maar op het einde was het wat beter. We hebben ons hele programma af kunnen werken, wat het allerbelangrijkste was vandaag."

Het is nog zoeken op het voor iedereen nieuwe stratencircuit. "De zachte banden zijn goed voor een rondje, maar in de long run hebben die het zwaar, daarom zijn we snel overgestapt naar de mediums. Maar ook dat kon beter. Dus we hebben nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, zoals hoe we de degradatie van de banden in de lange run kunnen verbeteren. Ik denk dat we er nog steeds goed uitzien ten opzichte van de concurrentie, maar het is lastig om de juiste banden voor de race te kiezen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS