Formule 1

Lucas di Grassi: "Het zou geweldig zijn als Sebastian Vettel in de Formule E zou komen rijden"

Uitgegeven door Bart • 6 augustus 2022 09:01

Sebastian Vettel stopt aan het einde van het seizoen in de Formule 1. Eén van de beweegredenen van de 35-jarige Duitser is het milieu. Als de Aston Martin-coureur toch de adrenaline van het racen wil blijven voelen, biedt de Formule E wellicht uitkomst. Lucas di Grassi zou het graag zien gebeuren.

Sebastian Vettel


De Formule E-kampioen van 2016-2017 racete zelf in 2010 een jaartje in de Formule 1 en kent Vettel al langer, zo gaf hij aan in een reactie aan Give me Sport. "We hebben veel tegen elkaar gereden, met name in de Formule 3. Het zou geweldig zijn als hij in de Formule E zou komen rijden."

De volledig elektrische klasse zou Vettel gezien zijn voorliefde voor het milieu wellicht kunnen overtuigen. Di Grassi: "In de Formule 1 praten ze ook veel over duurzaamheid en willen ze geen fossiele brandstoffen meer gebruiken, maar aan de andere kant worden ze wel gesponsord door Aramco. Vettel is zich de afgelopen jaren bewust geworden van de toestand van de wereld en wat hij kan doen om deze beter te maken. Hij gebruikt zijn bekendheid als sporter om de wereld beter te maken. Dat is heel nobel van hem."

"Het zou geweldig zijn als Sebastian in de Formule E zou komen rijden, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren", vervolgt Di Grassi. "De Formule E is een heel moeilijke klasse, ook al begint iedereen in de Gen 3-auto's helemaal vanaf nul. Het is wel de perfecte tijd om nu in te stappen en hij zal ook zeker competitief zijn, maar de Formule E is een speciale raceklasse. Je hebt geen trainingen of testdagen, dus hij zal tijd nodig hebben, maar ik zou het wel leuk vinden als hij bij ons komt rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS