Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Lotus is nu vertegenwoordigd in 13 markten in heel Europa

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 oktober 2023 20:01

Lotus heeft aangekondigd dat het bedrijf zich verder heeft uitgebreid in Europa, Denemarken, Oostenrijk en Luxemburg. Klanten zullen binnenkort een Lotus kunnen kopen bij geselecteerde retailers in deze markten.

Lotus elektrische hyper-SUV Eletre

Met de toevoeging van de drie nieuwe landen die zijn toegevoegd, is Lotus nu vertegenwoordigd in 13 markten in heel Europa. Naast Groot-Brittanni� en Ierland zijn dat ook Belgi�, Frankrijk, Duitsland, Itali�, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Europa is een belangrijke markt voor Lotus, waar het bedrijf zijn groei het afgelopen jaar heeft versneld. Lotus heeft verschillende nieuwe Lotus-vestigingen en merkcentra geopend in de regio. Op 30 juni 2023 had Lotus 67 bestaande winkels in heel Europa en is van plan om tegen 2025 105 winkels in heel Europa te openen.

Lotus elektrische hyper-SUV Eletre

Niels de Gruijter, Executive Director, Lotus Cars Europe, zei: "We zijn verheugd om de sensatie van het bezitten van een Lotus naar klanten in Denemarken, Oostenrijk en Luxemburg te brengen. Van onze sportauto Emira tot onze elektrische hyper-SUV Eletre en onze onlangs gelanceerde elektrische hyper-GT Emeya, we hebben een groeiend productportfolio dat een breed publiek aanspreekt. Ik kan niet wachten om onze auto's in deze landen op de weg te zien."

Lotus ziet nog steeds een toenemende vraag naar zijn producten, met een orderboek van meer dan 17.000 voor zijn Emira-sportwagen en Eletre hyper-SUV. Het orderboek voor Emira is voor de komende twee jaar vol. Het bedrijf heeft de productie dit jaar opgevoerd, na een recordbrekende eerste helft van 2023, en verwacht dat het volledige jaar alle voorgaande verkoopjaren zal overtreffen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS