Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Lotus biedt klanten samen met Bosch en Mobilize toegang tot ruim 600.000 Europese laadstations

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 januari 2024 11:22

Lotus heeft twee nieuwe pan-Europese partners aangekondigd om het snelgroeiende aantal Lotus-rijders passende laadmogelijkheden voor thuis en onderweg te bieden. Dankzij nieuwe samenwerkingen kunnen Eletre-eigenaren gebruikmaken van de laadmogelijkheden van Bosch en Mobilize Power Solutions. Daarmee kunnen ze hun hyper-SUV thuis of onderweg opladen en krijgen ze toegang tot gebruiksvriendelijke en betrouwbare laadvoorzieningen. Ook toekomstige kopers van de nieuwe elektrische hyper-GT van Lotus - de Emeya, die het merk later dit jaar op de markt brengt - profiteren van de nieuwe partnerships.

Lotus charging network

Via het laadnetwerk van Bosch krijgen Lotus-rijders toegang tot meer dan 600.000 openbare laadstations in dertig Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Lotus blijft het laadnetwerk in Europa verder uitbreiden door de komende tijd extra laadaanbieders toe te voegen.

Via een simpele tik op de Lotus Charging Card hebben Lotus-rijders toegang tot het netwerk en vinden ze alle benodigde informatie eenvoudig via de Lotus Cars smartphone-app. Met de app kunnen gebruikers hun laadhistorie bijhouden, de kosten beheren en de status van de accu van de auto op afstand inzien.

Mike Johnstone, Chief Commercial Officer bij Lotus Group: “Het gebrek aan laadinfrastructuur blijft één van de grootste obstakels voor de adoptie van elektrische auto’s. We moeten het gemakkelijker dan ooit maken om een elektrische auto te bezitten, om de transitie naar elektrificatie te versnellen. Samenwerking in de gehele sector is hierbij van cruciaal belang. Via de partnerships met Bosch en Mobilize Power Solutions kunnen we onze klanten nog meer vertrouwen bieden in het bezit van een elektrische Lotus, door hen meer en comfortabele opties te bieden, ongeacht waar ze zich in Europa bevinden.”

Find charging stations in the Lotus app

De elektrische modellen van Lotus onderscheiden zich door uitzonderlijk korte laadtijden, om Lotus-rijders razendsnel weer op weg te hebben. Via een snellader (DC) van 350 kW kunnen de Eletre en Emeya in ongeveer vijf minuten tijd een extra actieradius van circa 120 km bijladen. Dezelfde snellader kan de actieradius voor de hyper-SUV in 20 minuten en voor de hyper-GT in 18 minuten vergroten van 10-80%.

Lotus HyperOS, het bekroonde infotainmentsysteem van de Eletre en Emeya, maakt gebruik van intelligente EV-routeplanning om Lotus-rijders te helpen openbare laadvoorzieningen in de buurt te vinden. Deze functie vermindert de rijbereikangst en kan de reistijd aanzienlijk verkorten. Het systeem kan zelfs alternatieve routes voorstellen op basis van het realtime batterijverbruik, voor een geoptimaliseerde Lotus EV-rijervaring.

Lotus werkt samen met Mobilize Power Solutions om de woning als primaire laadlocatie in te richten, via een totaalpakket dat de levering en installatie van een laadpunt omvat, inclusief persoonlijke support vanaf de bestelling tot aan de ingebruikname. Het pakket is leverbaar vanaf € 2.155 inclusief btw, wordt standaard geleverd inclusief een vaste laadkabel en kan energie gebruiken die wordt opgewekt door zonnepanelen op het huis.

Universal connection

Olivia Arago, Vice-President eMobility Services van Bosch Electrified Motion: “De beschikbaarheid van het openbare laadnetwerk is een primaire zorg voor bijna de helft (44%) van potentiële EV-kopers en we boeken aanzienlijke vooruitgang om de toegang tot laadvoorzieningen in heel Europa verder te verbeteren. We werken nauw samen met Lotus-rijders om een bredere adoptie van elektrische auto’s te stimuleren, zodat ze onze laders onderweg gemakkelijk kunnen vinden en gebruiken.”

“Thuisladen is voor Lotus-rijders de handigste manier om het meeste uit hun EV te halen. Dankzij onze oplossingen en dit nieuwe partnership is dat nu eenvoudiger dan ooit. We zijn er trots op dat we de favoriete EV-installatiepartner van Lotus zijn”, voegt Nicolas Schottey, CEO van Mobilize Power Solutions, toe.

De aankondiging van de samenwerkingen volgt op de lancering van Lotus’ eigen laadoplossingen, waaronder een ultrasnelle 450 kW DC-lader, een voedingskast en een modulair systeem voor het tegelijkertijd opladen van maximaal vier auto’s. Lotus maakt zijn laadoplossingen toekomstbestendig door ze voor te bereiden op het moment waarop de snellaadinfrastructuur van de volgende generatie op grotere schaal beschikbaar komt.

Charging on the go

Lotus focust zich op de ontwikkeling van zijn eigen laadoplossingen als onderdeel van zijn Vision80-strategie. Die strategie transformeert de onderneming van een Britse sportwagenfabrikant nu naar een volledig elektrisch mondiaal luxetechnologiemerk tegen 2028. De onderneming onderstreept die belofte met de Eletre, die sinds afgelopen jaar aan klanten wordt uitgeleverd. In 2023 werd tevens de Emeya onthuld, die Lotus naar verwachting vanaf de tweede helft van 2024 gaat leveren aan Europese klanten.

Kijk voor meer informatie over de laadoplossingen van Lotus op: https://www.lotuscars.com/lotus-charging

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS