Formule 1

Lewis Hamilton: "Veel regels zijn in de loop der jaren voor mij geschreven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 14:32 • Print artikel

SOCHI - Op 14 september 2020 dook het gerucht op dat de FIA Formule 1-coureur Lewis Hamilton zou straffen voor het dragen van een hemd waarop zou staan: "Arresteer de politie die Breonna Taylor heeft vermoord." De FIA ontkent de claim, maar Hamilton denkt nog steeds dat een nieuwe reeks richtlijnen met betrekking tot passende kleding zal worden vrijgegeven tijdens de Russische Grand Prix van dit weekend.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Maar dat gaat hem niet tegenhouden. In een persconferentie voor de race zei hij: "Ik weet niet wat ze dit weekend gaan doen, maar er zijn door de jaren heen veel regels voor mij geschreven. Dat heeft me niet tegengehouden."

Coureurs en series over de hele wereld hebben een meer actieve houding ten opzichte van de sociale rechtvaardigheidsbeweging dit jaar, met de F1die de slogan voerde "We Race As One". Verder moedigde de FIA coureurs aan om een 'stop racisme-shirt' te dragen tijdens pre-race-festiviteiten.

Hamiltons Breonna Taylor T-shirt, dat hij aantrok ter ondersteuning van de zwarte vrouw die door de politie in haar eigen huis in Amerika werd neergeschoten en gedood, is een ander aspect van de puntige acties van Hamilton. De zinsnede was een verzamelwoede geworden voor activisten die op zoek waren naar rassenrechtvaardigheid, en Hamilton trok het aan als een manier om een breder, globaal publiek te bereiken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS