Formule 1

Lewis Hamilton en Fernando Alonso 'allebei nee' als Red Bull-theorie wordt ontkracht

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2024 19:05

Red Bull heeft toenaderingen van Lewis Hamilton en Fernando Alonso afgewezen voordat de wereldkampioenen hun F1-toekomst toezegden aan respectievelijk Ferrari en Aston Martin. Dat beweert de gerespecteerde F1-verslaggever Mark Hughes, die een fan-theorie heeft ontkracht dat Hamilton en Alonso - evenals Charles Leclerc en Lando Norris - een stoeltje aangeboden kregen naast Max Verstappen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamilton deed de F1-wereld in februari op zijn grondvesten schudden door aan te kondigen dat hij zijn lange en succesvolle samenwerking met Mercedes aan het einde van dit jaar zal beëindigen, nadat hij een meerjarig contract had getekend om vanaf 2025 bij Ferrari te gaan rijden.

De bevestiging van Hamiltons overstap naar Ferrari kwam slechts vijf maanden nadat hij een nieuw tweejarig contract had getekend bij Mercedes, waarbij de zevenvoudig wereldkampioen een ontsnappingsclausule in zijn nieuwe deal activeerde om zich bij de Scuderia te kunnen aansluiten.

In de aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi van 2023 werd beweerd dat Hamilton Red Bull had benaderd over een mogelijk stoeltje terwijl hij zijn opties aan het bekijken was. Teambaas Christian Horner onthulde dat Hamiltons vader Anthony rechtstreeks contact met hem had opgenomen.

Horner benadrukte echter dat het team geen 'serieuze gesprekken' met Hamilton had gevoerd en hield vol dat ‘er nooit een stoeltje beschikbaar was’.

Alonso kondigde donderdag aan dat hij ten minste tot het einde van het seizoen 2026 bij Aston Martin zal blijven. De beslissing om bij Aston Martin te blijven kwam nadat beweerd werd dat Alonso ’heel hard aan het pushen was’ voor een stoeltje bij Red Bull in 2025 te midden van de onzekerheid rond Verstappens toekomst bij het team.

Hughes reageerde op een tweet van een fan die beweerde dat Hamilton, Alonso, Leclerc en Norris allemaal een Red Bull-stoeltje afgewezen hadden gekregen in de afgelopen twaalf maanden: "Dat is gewoon niet waar. Noch Leclerc, noch Hamilton, noch Alonso heeft een plaats aangeboden gekregen. Hamilton en Alonso hebben het allebei geprobeerd en kregen nee te horen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS