Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

LINE-UP: Lynk & Co Cyan Racing op oorlogssterkte richting FIA WTCR

Uitgegeven door Pascal Wekema • 18 maart 2021 13:20 • Print artikel

Lynk & Co Cyan Racing op oorlogssterkte richting FIA WTCR. De wereldkampioenen van vorig jaar uit het WTCR gaan het nieuwe seizoen voor niks minder dan de algemene overwinning in het kampioenschap. Ze zetten daarvoor weer 4 wagens in. "2020 was het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Cyan Racing en we hebben ons doel voor 2021 geenszins verlaagd", aldus Christian Dahl, CEO en oprichter van Cyan Racing."We verwachten dit jaar echter een nog zwaardere uitdaging, vooral met een uitgebreide kalender en een even competitief veld als altijd", voegt Dahl toe.

Lynk & Co Cyan Racing FIA WTCR


Yann Ehrlacher, vorig jaar de jongste WTCR kampioen ooit, klimt dit jaar met één doel in de wagen, het doel om opnieuw iedereen te verslaan. "Ik ben ongelooflijk trots om het seizoen als kampioen te beginnen bij het team na wat vorig jaar het beste seizoen van mijn leven was", zei Yann Ehrlacher. "Iedereen die denkt dat ik minder gemotiveerd of opzoek ben naar een andere uitdaging heeft het mis. Sinds de finale van vorig jaar heb ik enorm uitgekeken naar de start van dit seizoen", besluit hij.

Vice-kampioen Yvan Muller zal opnieuw samenwerken met zijn neef en jagen op zijn vijfde wereldtitel in 2021. "Iedereen die mij kent, weet dat ik hier alleen ben om te winnen en dat geldt voor iedereen bij Lynk & Co Cyan Racing", zei Yvan Muller. "Ik begin dit jaar aan mijn 16e wereldtoerwagenseizoen en ik ben net zo gemotiveerd als toen ik in 2006 voor het eerst reed." aldus Muller.

Santiago Urrutia won de laatste race van 2020 en sloot zijn seizoen sterk af met 4 podiumplaatsen in de laatste 6 races. "Ik wil doorgaan waar ik was gebleven in de seizoensfinale toen ik twee podia claimde en mijn eerste WTCR-overwinning ", zei Santiago Urrutia. "Ik voel me echt thuis in het team na mijn debuutseizoen en ik streef ernaar om vooruit te blijven gaan. Mijn ultieme doel is natuurlijk dat we als team winnen en voor mij persoonlijk wereldkampioen worden. Ik hoop dat ik iedereen trots kan maken. die me dit jaar in mijn racecarrière heeft geholpen. "

De Uruguayaanse coureur zal opnieuw samenwerken met 2017 wereldkampioen Thed Björk, die met Cyan Racing aan een recordbrekend tiende seizoen op rij begint. "Ik ben trots om deel uit te maken van het team en de reis die we maakten naar de titel ook ben ik blij dat ik wederom het vertrouwen krijg van het team", had Thed Björk op zijn beurt te melden. Santiago Urrutia won de laatste WTCR race van 2020. Hij wil deze lijn doorzetten. "Mijn doel voor 2021 is vastbesloten om een ​​grote stap voorwaarts te maken in de resultaten en om uit te dagen voor de allerhoogste trede van het klassement."

Cyan Racing werd in 2020 voor het vierde opeenvolgende jaar wereldkampioen en claimde een eerste dubbel voor Lynk & Co door zowel de coureurs- als de teamtitels veilig te stellen. Het WTCR-seizoen 2021 is uitgebreid van zes naar acht raceweekenden voor in totaal 16 raceheats in Europa en Azië, beginnend in juni op de Nürburgring Nordschleife en eindigend in november bij de mythische straatrace Macau.

2021 FIA World Touring Car Cup kalender
03-05 Juni –         Nürburgring Nordschleife –      Germany
26-27 Juni – Vila Real – Portugal
10-11 Juli – Motorland Aragon – Spain
31 Juli-1 Augustus – Adria – Italy
21-22 Augustus – Hungaroring – Hungary
16-17 Oktober – Inje Speedium – South Korea
06-07 November – TBC – China
19-21 November – Circuito de Guia – Macau

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS