Karting • Chrono

Krit Knooren kent raketstart van seizoen: podiumplaats bij Junioren in Winter Cup!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2023 20:29

KERPEN – Als karter Krit Knooren één ding meenam van de Winter Cup-wedstrijden in Kerpen is het wel dat hij er goed voorstaat aan de vooravond van het nieuwe seizoen. De dertienjarige coureur uit Hoensbroek werd zondag in Kerpen verrassend tweede bij de Winter Cup van Chrono Karting. Daarmee bevestigde hij klaar te zijn voor een nieuw jaar racen in de Rotax Max Junioren-klasse.

Krit Knooren pakt podium in sterk bezette Rotax Max junior klasse in Kerpen


“Dit voelt heel goed. Ik ben superblij met het podium. Daarmee ga ik goed het seizoen in”, zei een meer dan tevreden Krit op de regenachtige Duitse piste. Met name in de prefinale liet hij zien dat Krit uit het juiste racehout is gesneden. “De trainingen gingen goed. De kwalificatie ging minder, maar in de prefinale ben ik van de laatste plaats naar P3 gereden.”

Een opvallend sterke race dus van Krit. Die zei veel over zijn capaciteiten en talent op een natte baan. “Het was alles of niets. Bij de start had de linkerrij een slechte start. Ik pakte daardoor meteen vier posities. Toen heb ik er twee ingehaald. In de drie-na-laatste ronde ging er nog iemand af en daardoor werd ik derde. Het gaf me hoop op een podiumplaats in de finale.”

Zijn resultaat in de prefinale betekende dat hij in de finale vanaf de derde plaats mocht starten achter zijn trainingsmaatje Thijs Stevens. Krit: “Ik ging bij de start meteen naar de tweede plek. Tot de laatste ronde. Toen zette iemand zijn kart naast de mijne en werd ik wijd geduwd. In de laatste bocht werd ik ook nog doorgeduwd en zo kwam ik als vierde over de finish. Maar de nummer twee had een ingeklikte bumper en de nummer drie kreeg straf voor die laatste bocht. Daardoor werd ik tweede geclassificeerd.”

Daarmee had hij zijn eerste resultaat van het seizoen binnen. Een klinkend resultaat ook, dat perspectief biedt voor de komende maanden. Voor Krit is het alvast een beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren. En dan te bedenken dat hij min of meer toevallig in de kartsport is beland.

Dat kwam zo: hij ging op zijn zevende eens voor de lol karten op de indoorkartbaan van Kerkrade met een vriendje. Het veranderde Krits leven. “Ik vond het meteen heel leuk. Ik vond het geweldig hoe hard de kart ging en hoe hard ik door de bocht kon”, blikte de talentvolle Limburger terug. “Ik zei dus tegen mijn vader dat ik voortaan wilde karten.”

Krit Knooren


Zo gezegd, zo gedaan. Amper een jaar later begon hij op buitenbanen te racen en datzelfde jaar reed hij ook zijn eerste wedstrijd. Dat was in het laagdrempelige Kart4Fun-kampioenschap. Al snel was Krit dat niveau ontgroeid en stapte hij over naar het NK Rotax Max. Na de Micromax- en de Mimimax-klasse, rijdt hij tegenwoordig in de Junioren-klasse. Dat doet hij al sinds mijn tiende. “Dit wordt mijn derde jaar bij de Junioren. Na het coronajaar 2021 ben ik vorig jaar echt fanatiek gaan racen. Dit jaar wil ik gaan scoren.”

Dat hoopt hij te doen in het NK en het BNL-kampioenschap. “En misschien ook het BMC. In ieder geval hoop ik dit jaar nog veel vaker op het podium te staan, wat dit smaakt naar meer!”

Krit bedankt zijn vader, moeder, zus, monteur, Jacco van Dijk voor de motoren, en zijn familie. Bovendien bedankt hij speciaal zijn sponsor Hendriks Airbrush uit Landgraaf voor zijn nieuwe helm, die Krit binnenkort krijgt.

Krit zoekt nog sponsoren zodat hij het volledige EK Rotax Max kan rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS