Karting • Chrono

Kickstart Thijs Stevens met zege bij Winter Cup in Kerpen: "Ik ben superblij!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2023 11:07

KERPEN – Dat is nog eens het nieuwe jaar op een daverende manier beginnen: Thijs Stevens won zondag op overtuigende wijze de Winter Cup van organisator Chrono Karting. De twaalfjarige karter uit Druten deed dat door zowel de prefinale als de finale van de Rotax Max Junioren-klasse op overtuigende wijze te winnen.

Thijs Stevens neemt de leiding


“Ik ben superblij”, zei Thijs, die zijn knappe prestaties in regenachtige omstandigheden had geleverd. “Tijdens de trainingen kwamen we nog wel wat tekort, maar in de kwalificatie ging het wel goed. Jammer genoeg liep ik daarin een ingeklikte bumper op, waardoor ik terugzakte naar de vijfde tijd.”

En dat betekende dat Stevens de natte prefinale als vijfde moest starten. Hij toonde gelijk zijn talent en raceskills op de natte piste van Kerpen. Thijs: “Ik had een goede start en pakte meteen de vierde plek. Na de eerste bocht lag ik derde. Ik heb tot het midden van de race op de derde plek gelegen. Toen begon ik op tempo te komen en heb ik Beau Lowette ingehaald en in de voorlaatste ronde heb ik Mateja Radenkovic nog ingehaald. Door geconcentreerd te blijven, heb ik de race gewonnen. Ik trok nog een best groot gat.”

Zodoende mocht hij de finale van poleposition starten. Ook in de finale regende het en dat betekende oppassen geblazen. “Ik probeerde een goede start te krijgen en de race netjes uit te rijden en zo is het ook gegaan. Ik ging echt hard. De eerste rondjes heb ik echt gepusht. Toen ik zag dat ik een gaatje had, kon ik het iets rustiger aan doen. In de laatste rondjes moest ik uitkijken dat ik niet spinde, maar het ging allemaal goed.”

 Thijs Stevens wint Wintercup in Kerpen


Met een eclatante voorsprong van dik zes seconden won Thijs de race en maakte zo direct duidelijk dat hij ook dit seizoen een rijder is om rekening mee te houden. De concurrentie gaat hem sowieso tegenkomen op het NK, de BNL en misschien nog het BMC-kampioenschap. Daarnaast hoopt hij opnieuw een ticket te winnen voor de Grand Finals, het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders dat dit jaar in Bahrein wordt gehouden.

Vorig jaar maakte hij op dat podium zijn debuut. Toen werd het WK in Portimão in Portugal gehouden. “Het was supergaaf om erbij te zijn, echt superleuk. Ik wil dit jaar graag nog een keer meedoen. Als ik zo door blijf gaan, kan ik misschien weer een ticket krijgen en kan ik naar Bahrein. Dat hoop ik heel erg!”

Thijs bedankt zijn vader en moeder, en Marcel voor de motoren.

Thijs Stevens wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund: WeCalculate en Hoogwerkers.nu.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS