Formule 1

Keuze van Audi voor de LMDh beďnvloedt Porsche niet: "We hopen dat we zo snel mogelijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2020 03:06

Recent kondigde Audi aan dat de fabrikant gaat stoppen met de Formule E en zich gaat richten op het ontwikkelen van een LMDh-auto en de Dakar Rally. Wat betekent de terugkeer van Audi in het sportscar racen voor Porsche. Het automerk uit Weissach laat haar beslissing in ieder geval niet beďnvloeden door Audi.

FIA WEC

“Nee, voor ons is het nog steeds het geval dat we in de fase van het evalueren zitten”, zegt een woordvoerder van Porsche tegen het Engelse Autosport. “De aankondiging van Audi verandert dat niet. Al het andere is onderhavig aan een beslissing van de Raad van Bestuur. We hopen dat we zo snel mogelijk een beslissing kunnen nemen. Uiteindelijk, een toewijding betekent een goede hoeveelheid voorbereidingstijd met de partners, vooral voor het chassis, de aanpassing van de standaard hybride systemen en de keuze van de ideale aandrijving. Dat vraagt veel tijd.”

“We blijven de LMDh verwelkomen. We gaan door met het werken aan een mogelijk concept en hopen dat we zo snel mogelijk door kunnen gaan naar de volgende fase.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS