Karting • Chrono

Kartbelofte Senn Lindeman pakt podiumplaats in thuisrace: P2! “Dat zijn veel punten”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 mei 2023 17:39

EINDHOVEN – Met de tweede plek in de finale deed karttalent Senn Lindeman goede zaken in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De negenjarige coureur uit Nuenen pakte op zijn thuisbaan in Eindhoven weer veel punten voor het Minimax-kampioenschap.

Senn Lindeman

En zo kreeg de tweede ronde van het NK voor Senn toch nog een mooie afloop, want de vrijdag en zaterdag waren niet helemaal naar wens gegaan, bekende hij. “Ik lette vrijdag tijdens de trainingen niet altijd goed genoeg op en ik deed daardoor dingen fout”, was de fanatieke Nuenenaar kritisch.

“Op zaterdag ging het al wel wat beter, maar was het nog niet supergoed. Op zondag ging het meteen wel goed.” Hoe dat kwam, dat wist Senn niet precies. “De kart voelde in ieder geval heel fijn aan. Ik had daardoor wat meer vertrouwen.” Dat kwam tot uiting in zijn vierde tijd tijdens de kwalificatie op zondagochtend. “Ik zat best lang achter andere rijders, zes rondjes ofzo. Anders had ik misschien wel wel poleposition kunnen pakken.”

Door die vierde tijd startte Senn als vierde in de prefinale. “De start kon wel beter. De rest van de race ging wel goed. Ik kon alleen niet echt meer aanhaken bij de top drie. Want ik zat een tijdje achter andere rijders vast nadat ze me hadden ingehaald. Later heb ik ze weer terug ingehaald, maar toen kon ik niet meer bij de top drie komen.”

En dus moest Senn in de finale ook als vierde starten. “De start was wel goed, maar hij kon wel wat beter. Ik had in de eerste twee rondjes totaal geen grip omdat ik aan de buitenkant moest starten. En daarna werd ik ook ingehaald. Dat kostte me twee of drie plekken. Maar ik heb ze weer teruggepakt. En daarna reed ik ook nog naar de nummer drie toe.”

Senn Lindeman

Die bleek net te ver weg om nog in te halen en zodoende kwam Senn opnieuw als vierde over de finish. Maar toen bleek dat de nummer drie een tijdstraf had gekregen. En dat de nummer twee een plek werd teruggezet. Zo was Senn dus nog mooi tweede geworden! “Dat zijn veel punten”, zei de snelle Brabander triomfantelijk, die door zijn resultaat in Eindhoven een flinke stap in het kampioenschap maakte.

Zijn resultaat op circuit De Landsard was uiteraard goed voor het zelfvertrouwen voor de komende races. Senn heeft nog een druk programma voor de boeg. Behalve het NK Minimax rijdt het jonge talent ook het NK in de Mini 60cc-klasse, het BNL-kampioenschap en een aantal wedstrijden van het Duitse DKM-kampioenschap. Zijn volgende wedstrijd is de derde ronde van het NK Mini 60cc op het circuit van Strijen. “Hopelijk haal ik daar ook weer het podium!”

Senn bedankt al zijn sponsors, Paauwer Kart Racing en zijn papa en mama.

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.
Starrstrans B.V.
Always Better Cars

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS