Karting • Chrono

Juste Mulder slaat hard terug met NK-winst in Assen: “Dit is een baan die ik heel leuk vind"

Uitgegeven door Bart • 18 april 2023 20:32

Assen – In de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting heeft Juste Mulder een goede slag geslagen. De 11-jarige karter uit Apeldoorn, rijdend met een Energy Kart, was op de TT Junior Track in Assen de sterkste in de Mini Junior TM. Na pole position in de kwalificatie kwam Juste in alle races als winnaar over de finishlijn en zo pakte hij een berg punten in de strijd om het kampioenschap.

Juste Mulder

De openingsronde in het Duitse Kerpen was vorige maand uitgelopen op een teleurstelling, maar Juste heeft zijn zinnen gezet op de Nederlandse titel en dus moesten er punten gepakt worden. “Het ging eigenlijk wel heel goed. In de trainingen begon het al goed, ik had een goed tempo en bij de kwalificatie pakte ik pole position. De drie races gingen echt super goed. Ik heb de leiding geen enkele keer afgestaan en ben dus ook drie keer eerste geworden. Dat geeft een heel goed en fijn gevoel natuurlijk.”

Juste kon wel een reden voor zijn glorieuze optreden bedenken. “Dit is een baan die ik heel leuk vind. Ieder jaar dat ik hier rij, ben ik snel en gaat het goed. Vorig jaar werd ik in de Mini tweede en het jaar ervoor heb ik in de Parolin Rocky gewonnen. En dat terwijl we hier niet zo vaak rijden. Buiten een NK-weekend heb ik hier zelfs nog nooit getraind.”

Vader Gerard Mulder genoot langs de kartbaan onder de rook van het TT Circuit. “Dit is geweldig en het resultaat waar we op hoopten. Tijdens de eerste NK-wedstrijd hebben we punten laten liggen, dus we moesten nu terugkomen. We waren heel blij dat deze baan in Assen als tweede op de kalender stond. In het verleden hadden we hier altijd de snelheid. We rijden nu wel met een ander frame van Energy Kart. Daar racen we ook in het buitenland mee tijdens de Benelux en de Euro Series. We hebben dit weekend via videobellen met het team contact gehad om tot de juiste afstelling te komen. Super tof dat het heeft geleid tot zo’n goed resultaat.”

Naast het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting komt Juste ook uit in de IAME Series Benelux en de IAME Euro Series. Zo reist hij komende week af naar het zuiden van België waar in Mariembourg de Euro Series op het programma staan. Die internationale ervaring neemt hij mee naar het NK. Juste: “Bij de Euro Series rijden ze veel agressiever en zijn er veel meer snelle rijders aanwezig. Daar leer je natuurlijk veel van. Je leert om zelf ook agressiever te rijden. Als je heel netjes blijft rijden, komen ze je voorbij.”

Juste Mulder en Bastiaan van Loenen

De doelstelling voor deze kampioenschappen verschilt logischerwijs. “In de Euro Series willen we vooral veel leren, in het Benelux kampioenschap rijden we vooraan mee en het NK rijden we om kampioen te worden. Deze resultaten in Assen zijn heel goed voor het klassement.”

Juste is bezig aan zijn tweede jaar in de Mini Junior TM. “In het eerste jaar moest ik wennen aan deze klasse en aan de kart. Nu voelt het normaal om in deze kart te rijden. Vorig jaar kwam ik vanuit de Rocky en dat is best een groot verschil. Toch is het vorig jaar gelukt om Rookie-kampioen te worden.”

Juste Mulder wil via deze weg graag de volgende mensen bedanken. "Mijn monteur Bastiaan van Loenen, mijn vader, Johan van Hout en mijn sponsoren:

Altios, EuroParcs, T-Mobile, HP, Microsoft, Fortinet, Autohopper, De Weerd Verkeersopleidingen, MAX'S Mobility, Oliehandel.nl, The Gym en Wassink Autogroep.”

Wil je weten hoe Juste het de volgende race vanaf brengt? Volg dan zijn Instagram-pagina @justemulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS