Karting • Karting Diversen

Jurr Drent houdt hoofd koel en bevestigt topvorm met klinkende zege op Berghem: "Hartstikke blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 maart 2024 02:11

BERGHEM - Voor karttalent Jurr Drent was de eerste ronde van het Kart4Fun-kampioenschap een klinkende bevestiging van zijn topvorm. De twaalfjarige coureur uit Beilen won op het circuit van Berghem op overtuigende wijze de Minimax-klasse en gaat daardoor aan de leiding in de titelstrijd.

Jurr Drent wint MiniMax


“Ik was hartstikke blij. Het voelde fijn”, zei Jurr over het moment dat hij over de finish van de derde race kwam. Want de snelle leerling van de G.A. De Ridderschool had zojuist ook de derde race gewonnen en zich daarmee verzekerd van de dagoverwinning. Die claimde de snelle Drent na een sterk weekeinde.

Ga maar na: tijdens de kwalificatie werd hij tweede, tijdens de eerste race ook en de tweede race won hij. Voordat hij in de slotrace dus nogmaals liet zien dat hij de beste van allemaal was. “Ja, de kwalificatie ging al goed. Daarna had ik in de eerste race weinig grip. Die hebben papa en mijn monteur verbeterd en daarna ging mijn kart als een raket in de tweede manche”, blikte Jurr tevreden terug.

Hoewel de strijd voorin spannend was – want kleine marges tussen de eerste drie rijders – hield Jurr het hoofd koel en denderde als eerste voorbij het zwart-wit geblokt. Het was het ultieme bewijs dat de aanpassing aan zijn kart had gewerkt en dus verscheen hij vol zelfvertrouwen aan de start van de derde race.

Jurr: “Het plan was een goede start hebben en dan wegrijden. En toen gebeurde er een ongeluk in de race. Twee rijders vochten met elkaar en eentje van hen ging over de kop. Ik had er geen last van en kon verder. Ik had een best groot gat.” Alleen de nummer twee kon Jurr volgen. Maar Jurr hield het hoofd koel en behield zijn koppositie om vervolgens op de finish de dagzege veilig te stellen.

Jurr Drent #karting


“Ik ga voor de titel!”, zei Jurr zelfverzekerd. Hij zal dan ook alle Kart4Fun-races rijden. Hoe de rest van zijn seizoen eruitziet? “Misschien dat we gaan meedoen aan het NK van Chrono bij de Junioren om alvast te trainen voor volgend jaar. En op 24 maart rijd ik het NXT-kampioenschap in de Junior-klasse. Ik heb al eens in een Junior-kart getraind. Ik vind het cool. Het gaat hartstikke snel.”

Om zich voor te bereiden op zijn races zit hij thuis vaak in de simulator. “Simracing is net als karten mijn hobby”, verklaarde Jurr. “Ooit hoop ik aan autosport te kunnen doen. Dan wil ik in de BMW Cup rijden en ooit naar de Formule 1, als dat lukt. Mijn favoriete coureur is Max Verstappen!” Waarom, dat liet zich raden: “Hij is hartstikke snel.”

Dat geldt zeker ook voor Jurr. Dat heeft hij in Berghem wel bewezen!

Jurr Drent bedankt zijn vader, moeder, Roy Meijering, Edgar Oosting, Sodi Kart, zijn team en zijn sponsors.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS