Formule 1

Jenson Button racet met experimentele Nascar in 24U van Le Mans: "In juni komt deze droom uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 januari 2023 07:26

Jenson Butten gaat tijdens aankomende de 24 uur van Le Mans in actie komen met de Nascar-auto die uitkomt in de experimentele pitbox ‘Garage 56’. Samen met Jimmie Johnson en Mike Rockenfeller rijdt de voormalig wereldkampioen Formule 1 in de Next Gen Chevrolet Camaro ZL1. Voor Johnson wordt het zijn debuut in Le Mans, waar Mike Rockenfeller de legendarische race al in 2010 won met Audi. Button reed Le Mans in 2018 met de LMP1 van SMP Racing. Corvette Racing-fabriekscoureur Jordan Taylor is de reserve. De Nascar-bolide gaat rijden tussen de reguliere LMH-, LMP2- en GTE-klassen, als innovatieve inschrijving.

Jenson Button


“Als een levenslange racefan, heb ik altijd gedroomd van het racen in bepaalde auto’s, met en tegen bepaalde coureurs en het deelnemen aan bepaalde evenementen”, vertelde Button, die doelde op de 24 U van Le Mans. “In juni komen een aantal van deze dromen uit in een evenement, wanneer ik samen met Jimmie en ‘Rocky’ een Nascar naar het wereldwijde podium mag brengen tijdens de 100ste verjaardag van de meest prestigieuze race in de wereld. Ik kijk echt uit naar het delen van deze reis met Nascar, Hendrick Motorsports, Chevrolet en Goodyear en de huidige en toekomstige Nascar-fans over de hele wereld.”

De technische details van de auto zijn nog niet bekend. “Sinds het begin van het Garage 56-project is het ons doel om samen te werken met topracers in de wereld om ons te vertegenwoordigen in Le mans’, aldus Nascar-topman Jim France. “De line-up met Jimmie, ‘Rockie’ en Jenson is alles waarvan we maar hadden kunnen dromen. Drie elite-coureurs die wonnen op het hoogste niveau in de motorsport wereldwijd. Terwijl we de 75te verjaardag van Nascar vieren en het beeld en geluid van een Nascar-raceauto naar de fans in Le Mans en over de wereld brengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS