Karting • Karting Diversen

Jens Treur doet uitstekende zaken met podium in Genk en gaat nu aan leiding bij OK Junioren in prestigieuze DKM

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juni 2022 13:05

GENK – Jens Treur deed tijdens de tweede ronde van het DKM-kampioenschap uitstekende zaken in de OK Junior-klasse. Het veertienjarige karttalent uit Kockengen snelde op het circuit van Genk naar twee tweede plaatsen in de finales en staat nu eerste in de open Duitse titelstrijd.

Jens Treur podium en nummer 1 in de stand van hoog aangeschreven DKM

Jens, die het Belgische circuit goed kent, begon het weekeinde direct uitstekend. Al in de eerste training liet hij zien dat hij de snelheid had om in de voorste gelederen te kunnen meestrijden. “Ik reed rond de derde à vierde tijd”, blikte hij tevreden terug. “Daarna reed ik in de kwalificatie naar P6. Er had meer ingezeten, maar ik had geen perfecte baanpositie.”

Gelukkig slaagde Jens erin zich in de heats goed naar voren te vechten. “Ik heb de eerste heat gewonnen en in de tweede heat werd ik vijfde. Omdat degene voor me ging verdedigen, kon ik niet veel verder naar voren komen. Ik wilde in de heats ook niet alle risico’s nemen, want als je crasht of naast de baan komt, heb je een slechte startpositie. Nu was ik na de heats tweede totaal en kon ik van de voorste rij starten.”

Jens Treur DKM Genk

Die P2 betekende dat Jens aan de buitenkant van de baan moest starten. “De start was moeilijk en ik viel terug naar P4. Gelukkig telde de race best veel rondjes en had ik de tijd om plaatsen goed te maken. In een paar rondjes ben ik naar P3 gereden en daarna nam ik ook P2 over. Ik heb geprobeerd de nummer één nog te pakken, maar dat lukte net niet.”

In de tweede finale moest hij dus opnieuw vanaf P2 starten. Ook nu reed Jens een ijzersterke race. “Ik had een betere start en bleef ik met de start tweede, het verschil tussen mij en de nummer één bleef hetzelfde. Ik reed ook met de stand in het kampioenschap in gedachten. Als ik crashte, had ik geen punten. Je kunt de race beter uitrijden en punten voor de stand pakken. Ik sta nu zelfs eerste. Dat voelt heel goed en ik ga lekker het volgende weekend in.”

Zijn knappe resultaten in Genk onderstreepten zijn gelijk door over te stappen naar het PdB Racing Team. De talentvolle Utrechter is meegegaan met Willemjan Keijzer die naar PdB verkaste als teambaas. Sinds de afgelopen winter racet Jens met succes op de Falcon-kart. “Ja Falcon is een goed chassis. Het is fijn om mee te rijden en de racepace is supergoed.”

Logisch dat de snelste leerling van het Kalsbeek College in Woerden te spreken is over PdB. “Het is een goed team. Er wordt goed samengewerkt en ik kan goed met mijn teamgenoten samenwerken. Zoals bij het eerste DKM in Kerpen. Daar werd ik in de eerste finale vijfde. En in de tweede race op Kerpen pakte ik het podium met de tweede plek.”

“Nu sta ik dus eerste in de stand. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, maar er zijn nog drie races in het DKM. Gelukkig ziet het er allemaal goed uit. Wel zoek ik nog wat steun, ik wil graag hogerop in de racerij, maar ik zoek nog bedrijven die mij willen steunen.”
Jens bedankt iedereen van het PdB-team en natuurlijk zijn vader en moeder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS