Formule 1

Jaguar Racing vol vertrouwen naar Rome voor FIA Formule E: "We kunnen niet achterover leunen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 9 april 2021 06:10

Jaguar Racing reist af naar Rome voor deelname aan de volgende twee wedstrijden in het ABB FIA Formula E World Championship. De races zijn in de straten van de Italiaanse hoofdstad op zaterdag 10 april om 16.00 uur en op zondag 11 april om 13.00 uur.

Jaguar Racing

Het is voor het eerst sinds april 2019 dat Jaguar Racing weer in actie komt in Rome. Toen boekte het Britse team hier met Mitch Evans de eerste overwinning in de Formule E en de eerste overwinning in de autosport voor Jaguar sinds 1991. Het circuit in het zogenoemde EUR-district is ook voor Sam Bird vertrouwd terrein. Hij won hier in 2018. Na het succes in Diriyah in Saudi-Arabië gaat Jaguar Racing aan de leiding in het kampioenschap. Het team hoopt die positie te versterken in Rome.

James Barclay, teamdirecteur Jaguar Racing, zegt: "We hebben een zeer positieve start gemaakt van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap in 2021 en zijn blij om bovenaan het teamkampioenschap te staan ​​na twee uitstekende prestaties van Mitch en Sam in Saoedi-Arabië. Rome zal een uitdaging worden met beide coureurs in de kwalificatie van Groep 1, dus we kunnen niet achterover leunen. Na het vieren van onze eerste Formule E-overwinning op de Rome E-Prix in 2019, heeft het een speciale plaats in het hart van het team en we zullen zeker proberen dit positieve momentum vast te houden."

Jaguar Racing

Sam Bird, # 10 Jaguar Racing-coureur, zegt: "Ik kan niet wachten om voor de eerste keer met Jaguar Racing naar Italië te gaan en weer de baan op te gaan in de Jaguar I-TYPE 5. We zijn onze samenwerking ongelooflijk goed begonnen met een overwinning in Diriyah. In het verleden was Rome aardig voor me - ik won daar in 2018. Mitch en ik zitten allebei in groep 1 voor de kwalificatie in ronde drie, wat moeilijk zal zijn, maar we zullen er alles aan doen om onze koppositie te versterken. "

Jaguar Racing

Mitch Evans, # 20 Jaguar Racing-coureur, zegt: "De Rome E-Prix brengt heel speciale herinneringen terug voor iedereen bij Jaguar Racing - het was mijn eerste met het team in de Formule E en dat eerste gevoel van winnen zal voor altijd bij me blijven. We moeten voortbouwen op het momentum dat we in Saoedi-Arabië hebben bereikt en hopelijk zal al het harde werk ons ​​nog meer succes opleveren. "

Beide wedstrijden op zaterdag 10 april en zondag 11 april zijn in Nederland live te volgen op Eurosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS