Formule 1

Jacques Villeneuve niet naar de 24U van Le Mans! Colin Kolles geeft tekst en uitleg: "De situatie is dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 mei 2023 11:39

Jacques Villeneuve rijdt dit jaar niet de 24 uur van Le Mans voor Floyd Vanwall Racing Team. De Canadees wordt tijdens de belangrijkste race van het jaar vervangen door Tristan Vautier, zo laat het team via haar sociale media kanalen weten. De voormalig F1-wereldkampioen reed de eerste races van het jaar voor het Duitse team in het FIA World Endurance Championship.

Vanwall

Villeneuve kende een start van het seizoen met diverse incidenten. Zo was er een incident tijdens de 6 uur van Spa en een exploderende remschijf in Portimao. Het verhaal gaat dat deze incidenten samen met een tekort aan kilometers, het management heeft laten besluiten om de voormalig wereldkampioen F1 te vervangen voor de race op het Circuit de la Sarthe. Vautier gaat de race nu rijden met Esteban Guerrieri en Tom Dillman. Tegenover Sportscar365 legt Colin Kolles uit: "De situatie is dat we niet het gevoel hebben dat hij klaar is om naar Le Mans te gaan. Zijn vrouw is zwanger en ze verwachten de baby nu, begin juni. Le Mans is een grote race. We kunnen het risico niet nemen. Om persoonlijke redenen en vanwege het feit dat ook de kilometers ontbreken, hebben we besloten tot een nieuwe rijder en dat wordt Tristan Vautier."

De Fransman is geen onbekende in het enduranceracen. Zo heeft Vautier in het Amerikaanse IMSA gereden en is hij op dit moment met Algarve Pro Racing actief in de European Le Mans Series. Het wordt voor hem de eerste keer dat hij samen met het team van ByKolles in actie komt. "We hebben elkaar ontmoet in Sebring en toen hebben we nagedacht over opties," zegt Kolles over de keuze voor de Fransman. "Ik denk dat dit voor ons op dit moment de beste keuze is. We hebben een solide resultaat nodig. Dit is het doel. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, maar het is mijn taak om de risico's te minimaliseren.” Reservecoureur Esteban Muth was voor de teameigenaar geen optie, omdat deze nog te onervaren is en heeft nog minder kilometers gemaakt dan Villeneuve met de LMH-auto.

Op dit moment staat Villeneuve nog wel op de entry-list voor de 6 uur van Monza, die na de 24 uur van Le Mans in juli verreden wordt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS