Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Jacques Villeneuve over rentree: "Dit is zoals het racen hoort te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2014 17:16

Het hing al enige dagen in de lucht, maar de kogel is nu definitief door de kerk. Jacques Villeneuve keert dit jaar na 19 jaar terug in de legendarische Indianapolis 500. De coureur stapt tijdens deze roemruchte race in de auto van Schmidt Peterson Racing.


Hiermee is het voor eerst sinds 2006, toen hij de Formule 1 verliet, dat hij in een formuleauto stapt. De 42-jarige licht toe: “Ik heb het geluk gehad om deel te nemen aan verschillende top raceklassen en niets windt me meer op dan in te stappen in de IndyCar, gezien het huidige competitieniveau. Schmidt Peterson Motorsport heeft bewezen het op te kunnen nemen tegen de grootste teams en ik ben enthousiast om samen te gaan werken met Sam en het team en te beginnen met de voorbereiding voor mei.”

De reden dat de Canadees nu terugkeert in de IndyCar heeft betrekking op de veranderingen die de laatste jaren zijn doorgevoerd. Jacques Villeneuve geeft ronduit toe dat hij weinig interesse had in de terugkeer totdat de racestandaards in de klasse werden gewijzigd. Hierover zegt de voormalig F1-coureur: “Ik denk dat het weer ging kriebelen toen de IndyCars terugkeerden naar straatraces, terug gingen naar een mix van banen, eigenlijk terug gingen naar de IndyCar die ik kende. Toen kwam deze nieuwe auto. Ik twijfelde totdat ik ze voor de eerste keer zag racen, en toen realiseerde ik mij hoe bijzonder dit was, hoe close het race was in deze singleseaters. Het is iets dat je bijna niet meer hoort in deze moderne dagen. Dit is zoals het racen hoort te zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS