Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Dario Franchitti houdt wervelfactuur over aan horror-crash

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2013 08:18

Dario Franchitti, neef van F1-coureur Paul di Resta, maakte een zware crash mee tijdens de Houston Grand Prix, waarvan RaceXpress.nl eerder de beelden van toonde (klik hier). De Indycar-coureur werd afgevoerd naar het ziekenhuis en blijkt een wervelfractuur aan het ongeval overgehouden te hebben.

De Schot behoeft geen operatie te ondergaan voor de betreffende fractuur. Daarnaast heeft de snelle coureur een fractuur aan zijn rechter enkel en een hersenschudding. Dario Franchitti was in de laatste ronde in gevecht met Takumo Sato, toen het noodlot toesloeg. De Brit ging de lucht in en belandde hard in het hek. E.J. Viso was ook bij het ongeval betrokken en wist de Schot net te missen, maar reed in de zijkant van Takumo Sato.

De coureurs werden na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht, waarbij de Amerikaan en de Japanner het ziekenhuis direct weer mochten verlaten. De Schot moet ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. Brokstukken van de auto belandden in het publiek, toen Dario Franchitti in het hek eindigde. Volgens de organisatie van de Indycar hield een official kleine verwondingen aan het incident over en is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer van Houston wist te melden dat in totaal 13 toeschouwers gewond zijn geraakt, waarvan twee personen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS