Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

RIP: Ex-F1-coureur Justin Wilson overleden na ongeluk tijdens IndyCar-race Pocono

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 augustus 2015 06:52

Justin Wilson is overleden aan de gevolgen van zijn crash tijdens de Verizon IndyCar-wedstrijd op het circuit van Pocono. De Brit die dit jaar geen volledig seizoen reed, werd op zijn hoofd geraakt door brokstukken van de gecrashte auto van Sage Karam. Een deel van een neus ketste op de helm van Wilson. Door de impact op zijn hoofd was hij buiten bewustzijn en crashte zelf ook. Wilson werd na het ongeval in kritieke toestand naar het Pennsylvania Lehigh Valley Health Network Cedar Crest Hospital in Allentown vervoerd, waar hij in coma lag. De onfortuinlijke coureur overleed een dag later. Hij werd 37 jaar.

Justin Wilson en familie

De organisatie van de Indycar liet in een verklaring weten: “Dit is een ongelofelijk trieste dag voor de IndyCar en de motorsportgemeenschap”. Sage Karam uitte zijn medeleven via twitter. De 20-jarige coureur liet daar het bericht achter dat hij niet kan uitten hoe hij meevoelt met Justin Wilson en zijn familie.

De familie Wilson liet een statement uitgaan waarin zijn ouders Keith en Lynne, zijn vrouw Julia en zijn broer Stefan onderstrepen dat de coureur een “liefhebbende vader en toegewijde echtgenoot” was.

Justin Wilson reed in 2003 Formule 1 voor Minardi en was teamgenoot van Jos Verstappen. Daarna reed de Brit IndyCar, waarin hij zeven wedstrijden won. Dit jaar reed de coureur vanwege tekort aan budget geen volledig seizoen.

R I P Justin Wilson

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS