Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

STATEMENT: Dario Franchitti stopt per direct met racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2013 00:15

Dario Franchitti stopt per direct met racen, op advies van zijn doktoren. Het opgelopen letsel tijdens zijn crash in Houston is van dusdanigr aard dat verder racen niet verstandig is. De neef van F1-coureur Paul di Resta, liep in het horror-incident een hersenschudding en een gebroken rug en rechterenkel op.

De schot liet in een verklaring weten: "Sinds mijn incident in Houston, heb ik deskundige zorg gehad van enkele toonaangevende doctoren en verpleegsters, die allen mijn gezondheid, veiligheid en herstel als hoogste prioriteit hadden. Ik ben extreem dankbaar voor de medische hulp die ik gedurende de laatste weken heb gehad. Ik wil ook mijn familie en vrienden bedanken voor de ongelofelijke steun."

"Een maand na de crash, en gebaseerd op het deskundige advies van de doctoren die mij behandeld hebben aan de verwondingen, is het de beste medische opinie dat ik stop met racen. Zij hebben erg duidelijk gemaakt dat het risico te groot is en dat het schadelijk voor mijn gezondheid op lange termijn kan zijn. Op basis van dit medische advies, heb ik geen andere keuze dan te stoppen."

"Racen is dertig jaar mijn leven geweest en het is erg zwaar om te bedenken dat de kant van het racen nu over is. Ik keek echt uit naar het seizoen 2014 met Target Chip Ganassi Racing en het doel om de vierde Indianapolis en een vijfde IndyCar Series kampioenschap te winnen."

"Ik wil al mijn mede-concurrenten, teamgenoten, teams en sponsors bedanken voor het ongelofelijke support tijdens deze ongelofelijke reis. Ik wil ook Hogan Racing, Team KOOL Green en Andretti Green Racing voor de kansen om op het circuit te racen en in het speciaal Target Chip Ganassi Racing, welke mijn familie is geworden sinds ik mij in 2008 bij het team voegde. Ik zou nalatig zijn als ik al mijn fans over de wereld niet bedank. Ik kan jullie niet genoeg danken voor al die jaren dat jullie naast mij stonden."

Ik zal altijd terugkijken met mooie herinneringen aan mijn racetijd in de Cart en de IndyCar Series en de relatie die ik heb opgebouwd in de sport zullen een leven blijven duren.

Hopelijk, over een tijdje, ben ik in staat om door te gaan met het werk naast de baan in de IndyCar Series. Ik heb altijd van het open wielracengehouden en ik wilde succesvol zijn. Ik werk met Chip op te kijken hoe ik betrokken kan blijven bij het team en met alle fantastische vrienden die ik in de jaren bij Target heb opgebouwd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS