Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Als eerste vrouwelijk engineer Le Mans winnen en nu de eerste vrouw in de IndyCar

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2018 14:52

De drievoudig Le Mans-winnende raceengineer Leena Gade stapt over naar het IndyCar-team Schmidt Peterson Motorsport (SPM). De Britse wordt daar de engineer van James Hinchcliffe. Daarmee is zijn de eerste vrouwelijke engineer in de historie van de IndyCar.

Leena Gade Audi

Gade, ambassadeur van de FIA Women in Motorsport Commission werkte al in de Formule BMW, A1GP en GT-racen. Zij was actief voor merken als Jaguar en Audi en recent stape zij over naar Bentley Motorsport. De Britse was de eerste vrouwelijke engineer die haar steentje bijdroeg aan een overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans.

“Ik ben vereerd dat ik de kans heb gekregen om over te komen en te werken in de IndyCar,” reageerde Gade. “Toen ik een kind was keek ik naar de IndyCar, vooral toen Nigel Mansell als eerste overstapte en ik volgde het behoorlijk veel. Tijdens mijn dagen in de sportscar was het wat minder, tot ik vrienden ontmoette die naar de US gingen om er te werken, zoals Piers.” Waarmee zij de algemeen manager van SPM, Piers Phillips bedoelt.

“Er was enorme interesse in Leena vanuit de internationale motorsport gemeenschap,” regeerde Phillips. “Dus zijn we echt blij dat we haar naar SPM brengen, ze gelooft in wat wij doen en we zijn verheugd dat ze nu een deel van onze organisatie is. Ik ken Leena nu aardig wat jaren en ik heb naast haar gewerkt, dus weet ik dat de credits die haar gegeven worden, echt verdiend zijn. We kijken er naar uit om haar in het diepe te gooien en te zien welk succes ze naar het team brengt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS