Formule 1

Jack Aitken en Williams uit elkaar: "Ik wil me focussen op mijn eigen programma"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2023 11:45 • Print artikel

Jack Aitken was enkele seizoenen verbonden aan het Britse team van Williams. De Brits-Koreaanse coureur nam vaak plaats in de simulator en reed zelfs één Formule 1 Grand Prix voor het team in 2020. De twee partijen hebben samen besloten een punt te zetten achter de samenwerking, Aitken richt zich nu op de endurance racerij.

Jack Aitken

Nadat Aitken uit het juniorenprogramma van Renault was gezet, vertrok hij in 2020 naar het team van Williams. Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken in 2020 reed de destijds 24-jarige Brit zijn eerste Formule 1-meters. Later dat jaar verving hij tijdens de Grand Prix van Sakhir George Russell, die op zijn beurt de met corona besmette Lewis Hamilton verving.

Dit weekend rijdt Aitken in Amerika en dingt hij mee voor de overwinning voor de 24 uur van Daytona. Hij bestuurt de hypercar van Cadillac en laat aan Motorsport.com weten dat hij zich wil focussen op de endurance racerij: "We hebben in overleg besloten uit elkaar te gaan. Ik ben afgelopen jaar betrokken geweest bij het team, dat was mooi. Mijn eigen agenda stroomt nu echter vol. Ik wil me focussen op mijn eigen programma en het vervolg van mijn loopbaan. Mijn toekomst ligt echt in de sportcars."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS