Formule 1

Is het doek gevallen voor de goedlachse Daniel Ricciardo? Teambaas Andreas Seidl geeft nu openlijk zijn mening...

Uitgegeven door Peter Vader • 19 augustus 2022 15:32

Bij McLaren is teambaas Andreas Seidl niet echt blij. Er werd veel verwacht van de samenwerking met Daniel Ricciardo, maar tot op de dag van vandaag kan de Australiėr niet voldoen aan de verwachtingen. De bedoeling was dat hij McLaren leidde naar de top van het veld, in ieder geval zou belonen met een constante reeks van podiumplaatsen. Maar helaas, het moet nog steeds gebeuren en dat is te laat want als er sprake was geweest van vooruitgang, dan was die nu toch wel duidelijk waarneembeer geweest. Ricciardo reed vanaf 2021 voor McLaren, won weliswaar de Italiaanse Grand Prix van 2021, maar zijn algehele prestatieniveau was beneden peil. Sterker nog, zijn veelbelovende teamgenoot Lando Norris versloeg hem talloze malen als het ging om kwalificaties en punten behalen.

Andreas Seidl F1 McLarenMcLaren teambaas Andreas Seidl

Frustratie blokkeert vooruitgang
Talloze F1-ingewijden benoemden de matige prestaties van Ricciardo al, maar ook teambaas Andreas Seidl heeft nu zijn duidelijke mening gegeven, geciteerd in een bericht van GPFans: "Het is duidelijk dat als je kijkt naar hoe het seizoen tot nu toe is verlopen met Daniel, dat hij teleurgesteld is en wij dat ook zijn. Maar uiteindelijk helpt frustratie of teleurstelling je niet om vooruit te komen. Het belangrijkste is om door te gaan met een duidelijke ambitie om alles te laten functioneren. We hebben veel energie in het comfortabeler maken van de auto, met name tijdens de kwalificaties, als hij de auto op de limiet moet rijden. Ook van zijn kant is hij absoluut toegewijd en steekt hij veel energie in samen met de ingenieurs ook thuis in Woking om deze laatste percentages te vinden die van tijd tot tijd ontbreken."

Niet de enige
Ricciardo is niet de enige F1-coureur die maar niet vooruit lijkt te komen ten opzichte van zijn teamgenoot. Denk maar aan Alex Albon en Pierre Gasly ten opzichte van Max Verstappen. En momenteel opnieuw Pierre Gasly ten opzichte van Yuki Tsunoda, die weliswaar vijf punten meer heeft in het kampioenschap maar in 2022 toch niet helemaal niet overtuigt. Een schrale troost dus voor een teleurgestelde Daniel Ricciardo, die naar alle waarschijnlijkheid zijn baan bij McLaren nu wel kan vergeten. Er wordt gefluisterd dat aan hem al is verteld dat landgenoot Oscar Piastri hem vanaf 2023 gaat vervangen. Zal het lachen hem nu vergaan, of komt er nog een kans voor de Australiėr in de Formule 1. Sommigen zijn er erg sceptisch over…

Daniel_Ricciardo_frustrerend_en_verwarrendDaniel Ricciardo
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS