Formule 1

Is Max Verstappen de beste Red Bull-coureur ooit? "Ja, natuurlijk", volgens Helmut Marko

Uitgegeven door Peter Vader • 16 augustus 2022 17:03

Helmut Marko, de adviseur van het Oostenrijkse Red Bull-team, is van mening dat regerend wereldkampioen Max Verstappen nog sterker is na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap. De Oostenrijker staat niet bekend om zijn complimenten aan de coureurs, maar voor ‘zijn’ ontdekking voor het Oostenrijkse team – Max Verstappen – maakte hij een uitzondering. Tijdens een interview met de Duitse website formel1.de werd hem gevraagd of de wereldkampioen 2021 de beste coureur was die tot nu toe voor Red Bull heeft gereden. Zijn antwoord was duidelijk: "Ja natuurlijk".

Helmut_Marko_en_Max_Verstappen

Volwassener en meer tactisch
Verstappen is dit jaar heel gelijkmatig en houdt er een andere rijstijl op na dan in het verleden. Veel volwassener en meer tactisch. “Na het winnen van het wereldkampioenschap werd zijn snelheid helemaal niet beïnvloed door zijn succes. Nu is het nog sterker door minder risico's te nemen en minder schade aan te richten”, aldus Marko. Hij trekt de vergelijking met oud Red Bull-coureur Sebastian Vettel, die met Red Bull vier keer wereldkampioen werd. Vettel wordt algemeen beschouwd als één van de beste coureurs van de afgelopen jaren, ondanks zijn tumultueuze gang bij Ferrari en nadien een ietwat kleurloze periode bij Aston Martin.

Vrijwel altijd op het podium
In zijn streven om de resultaten van Vettel te evenaren, lijkt Verstappen vooralsnog te slagen. Tot op heden verloopt zijn seizoen erg succesvol omdat hij op drie wedstrijden na, altijd op het podium stond. Een P7 bij de GP van Engeland en twee uitvalbeurten vanwege mechanische pech, weerhielden hem er niet van om een voorsprong van 80 punten op Charles Leclerc te hebben. Zelfs als hij steeds als tweede zou eindigen, wint hij nog het wereldkampioenschap 2022. Maar Helmut Marko wil hiervan nog niets weten. "We moeten nog drie of vier races winnen", aldus de Red Bull-adviseur.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS