Formule 1

Is Lewis Hamilton met zijn gedachten al in Maranello? Toto Wolff: "Het is erg frustrerend om te zien dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 27 maart 2024 19:25

Toen Lewis Hamilton bekend maakte dat hij overstapt naar Ferrari, fronste iedereen zijn wenkbrauwen omdat seizoen 2024 op dat moment nog verreden moest worden. Zou de zevenvoudig F1-wereldkampioen wel gemotiveerd blijven tijdens het jaar dat hij nog verder moet met een voor hem toch al onwillig gebleken auto. Een legitieme vraag tenslotte, die reactie oproept, nu echte resultaten in 2024 inderdaad uitblijven. Naast de voor de hand liggende technische problemen zijn velen begonnen te speculeren over het feit dat de Engelsman zijn zinnen al heeft gezet op het nieuwe avontuur bij Ferrari dat hem vanaf 2025 te wachten staat.

Lewis_Hamilton_actie_Melbourne 2024

Geen vertrouwen in W15
Na de afgelopen twee moeilijke seizoenen wachtte iedereen op een wedergeboorte van Mercedes. De technici uit Brackley introduceerden een bolide die beslist anders was dan zijn voorgangers, de W13 en de W14. Een ontwerp inclusief enkele innovatieve oplossingen. Maar in ieder geval tijdens de eerste drie Grands Prix liet de W15 zien dat hij nog lichtjaren verwijderd was van Red Bull, Ferrari en McLaren, waarbij Hamilton en Russell beiden moeite hadden om het vertrouwen erin te vinden.

"Erg frustrerend"
Het was vooral Lewis Hamilton die geen bijzonder gevoel had met de nieuwe auto, nadat hij net was uitgevallen in Melbourne vanwege een defect aan de Power Unit. Het past de Brit helemaal niet, want hij staat momenteel op de tiende plaats in het rijdersklassement met slechts 8 gescoorde punten. Het doet vele ingewijden afvragen of de Brit al met zijn gedachten in Maranello zit. Mercedes teambaas Toto Wolff veegde deze theorie echter meteen van tafel: “Hij bevindt zich duidelijk in een situatie waarin het aan de ene kant erg frustrerend is om te zien dat we geen resultaten kunnen boeken. Aan de andere kant, als je verder kijkt dan je neus lang is, is het heel mooi wat er bij zijn toekomstige werkgever (Ferrari, red.) gebeurt."

Verlangen wordt groter...
Ondanks de uitstekende vorm van Ferrari gelooft de Oostenrijkse Mercedes-teambaas niet dat Hamilton zijn focus ergens anders op heeft: “Dit is vandaag niet zijn prioriteit. Zijn teamgenoot George is daarnaast ook een vechter, hij werkt hard en hij weet dat hij bij ons thuishoort. We moeten dit probleem oplossen." De zevenvoudig wereldkampioen heeft altijd verklaard dat hij in zijn laatste seizoen bij het team uit Brackley nog steeds het beste van zichzelf wil geven en de zaak ten volle wil blijven eren. Het is duidelijk dat, met zo’n goeie Ferrari en een Mercedes met deze moeilijkheden, het verlangen om zo snel mogelijk over te stappen alleen maar groter kan worden...

Toto_Wolff_Lewis_HamiltonToto Wolff over Lewis Hamilton: “Hij bevindt zich duidelijk in een situatie waarin het erg frustrerend is om te zien dat we geen resultaten kunnen boeken."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS