Formule 1

In navolging van Jenson Button rijdt Liam Lawson in de Red Bull RB7 op het circuit van Bathurst

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 10:00

Liam Lawson stapt komend weekend in de Red Bull RB7 uit 2011 en rijdt hij enkele demorondjes op het legendarische circuit van Mount Panorama, beter bekend als Bathurst. Dit doet hij in aanloop naar de start van de twaalf uur van Bathurst.

Liam Lawson

De 20-jarige Nieuw-Zeelander timmert flink aan de weg en heeft in 2023 al de nodige kilometers achter de rug. Hij reed afgelopen weekend een kartrace in Auckland en rijdt volgend weekend in het Nieuw-Zeelandse CIK-karting kampioenschap in Hamilton. In de tussentijd rijdt hij de kampioenschapswinnende RB7 over het legendarische circuit in Australië.

“Wat ik dit weekend doe, is gewoon een buitenkans, iets wat ik nooit zal vergeten. Het is echt een once in a lifetime kans om met een Formule 1-auto rond Mount Panorama te rijden. Ik heb er nog nooit in mijn leven mee gereden, dus voor het eerst zal ik misschien een paar ronden in de huurauto rijden, en de volgende keer dat ik het doe, is het in een F1-auto”, zo vertelde de test- en reservecoureur van Red Bull in een persbericht.

Lawson bestuurde afgelopen zomer ook al de RB7, toen stuurde hij de bolide van Sebastian Vettel de hillclimb op het Goodwood Festival of Speed, maar komend weekend dus voor het eerst op Mount Panorama. Hij heeft flink getraind in de simulator, maar voor zo’n technisch circuit is dat geen overbodige luxe: "Van alle circuits ter wereld waar ik niet op heb gereden, is Bathurst degene waarvan ik zou zeggen dat ik het circuit het beste ken zonder er in het echt te hebben gereden.”

Lawson is trouwens niet de eerste Formule 1-coureur die een F1-bolide op het circuit van Mount Panorama stuurt. In 2011 reed Jenson Button in de McLaren MP4-23 uit 2008 over het circuit en verpulverde de Brit het bestaande ronderecord met maar liefst achttien seconden (Video).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS