Formule 1

Horner goed gemutst de zomerstop in, maar: "Ferrari en Mercedes zijn snel, niets is vanzelfsprekend"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2022 13:40

We kunnen wel stellen dat de strijd om het kampioenschap dit seizoen een stuk minder hectisch verloopt dan vorig jaar. Hoewel het voor de fans een enorm enerverend seizoen was, wil Red Bull-teambaas Christian Horner de titelstrijd met Ferrari graag zo houden zoals het nu is. Max Verstappen's en Red Bull's fenomenale race in Hongarije heeft de Nederlander verder doen uitlopen op Charles Leclerc in het kampioenschapsklassement. De Monegask delft het onderspit ten opzichte van de Nederlander met 80 WK-punten.

Christian_Horner_en_Max_Verstappen

Energie slurpend en hectisch
Door de aanhoudende fouten en betrouwbaarheidsproblemen van Ferrari is de strijd om de titel dit seizoen een stuk minder spannend in vergelijking met het vorige seizoen. Toen gingen Verstappen en Lewis Hamilton nek-aan-nek tot aan de laatste race en raakte de strijd soms nogal verhit. Voor de fans was een groot spektakel natuurlijk, maar voor de teams energie slurpend en hectisch. Na de Grand Prix van Hongarije werd gevraagd of Red Bull-teambaas zou willen dat Ferrari en Red Bull wat dichter bij elkaar lagen in het klassement om die spanning van vorig jaar opnieuw te ervaren. "Geen haar op mijn hoofd die dat wenst", begint Horner met een lach tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Vorig jaar was een zwaar gevecht dat 22 Grands Prix aanhield en dat wil ik liever niet nog eens meemaken."

Niet te vroeg juichen
Hoewel Max Verstappen in principe alleen nog maar tweede hoeft te worden om kampioen te worden, Red Bull met 97 WK-punten leidt en het er dus een stuk beter uitziet dan vorig jaar, wil Horner niet te vroeg juichen en blijft hij op zijn hoede. "De stand ziet er goed uit en het is een mooie manier om de zomerstop in te luiden. Maar we hebben nog veel races te gaan, plus de sprintrace. Ferrari is snel, Mercedes is bezig met een comeback. Er is nog een lange weg te gaan dit seizoen. Niets is vanzelfsprekend."

Max_Verstappen_voor_Ferrari_in_Oostenrijk

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS